H’veld-G’dam kiest voor Drechtsteden

HARDINXVELD-GIESSENDAM / SLIEDRECHT – Onze buurgemeente Hardinxveld-Giessendam heeft donderdagavond 9 juli 2015 voor het samenwerkingsverband Drechtsteden gekozen.

De raad stemde met 9-7 voor een vertrek uit de regionale samenwerking in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Hardinxveld-Giessendam is de zevende gemeente die tot de Drechtsteden is toegetreden.

Geschiedenis
Een historische beslissing die niet op steun van de oppositie partijen PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie kon rekenen. De collegepartijen [email protected] en SGP waren een sterk voorstander en waren in de meerderheid. Het besluit viel donderdagavond rond 22.30 uur, na een verhit debat in een volle raadzaal.

Voor en tegen
Op sociale media waren er vanuit de Drechtsteden complimenten te lezen en werd Hardinxveld-Giessendam van harte welkom geheten. Tegenstanders van de keuze denken dat het dorp wordt opgeslokt door de grote stad, de zelfstandigheid verliest en niets meer te vertellen heeft. Ook wordt betreurd dat de inwoners van het dorp geen stem hebben gehad. 

 

 

1 gedachte over “H’veld-G’dam kiest voor Drechtsteden”

  1. Het verschil tussen een Papendrechter en een Sliedrechter is al groot. Het verschil tussen een Sliedrechter en een Hardinxvelder is enorm!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld