Hup Holland Hup viert hoogtij in de Hopper; oranjekoorts stijgt

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het Baggerdorp verandert nog niet echt in een Oranjedorp. In onder meer in de Rondo in wijk Baanhoek-West, in de Elzenhof, Admiraal de Ruyterstraat en aan het eind van de Hopper – in wijk De Grienden – zijn ze er vrijdag 14 juni 2024 wel al helemaal klaar voor, het EK Voetbal in Duitsland mag wat deze bewoners betreft beginnen!

Wind is er genoeg, maar een blauwe lucht wil nog niet echt lukken. Misschien gaat de zon pas écht schijnen, als het Nederlands elftal aanstaande zondag de eerste poulewedstrijd tegen Polen gaat winnen. Het goudgele hop gaat in de Hopper flink schuimen, reken daar maar op! (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Er hangen in de Hopper niet alleen oranje vlaggetjes, maar ook vijf (!) schooltassen hangen in top met de Nederlandse driekleur. En alsof dat nog niet genoeg is: er is recent ook een baby geboren.

Horecazaken
Wat is er leuker dan met veel voetbalfans tegelijk naar een pot voetbal van Oranje kijken? In het dorp is daarvoor volop gelegenheid om onder het genot van een biertje en oranje bitterballen naar de rechtstreekse wedstrijden te kijken. Dat kan op verschillende plaatsen in het dorp, zoals in de horecazaken. Zij staan bijna klaar om iedereen in oranje outfit te ontvangen. En dan maar afwachten hoever de ‘Koemannen’ gaan komen…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld