Horecazaak krijgt boete bij bezoek controleurs

SLIEDRECHT – Vier Sliedrechtse horecabedrijven hebben vrijdagavond 13 mei 2022 tijdens een controle een waarschuwing gehad. Binnenkort wordt daar een hercontrole gedaan. Een vijfde bedrijf krijgt een boete en ook later een hercontrole om te kijken of dan alles in orde is. Dat bericht zaterdag 14 mei 2022 de gemeente Sliedrecht, die niet bericht waarop is gecontroleerd.

Bij alle horecabedrijven zijn in meer of mindere mate overtredingen, dan wel verbeterpunten geconstateerd of moet nog nader onderzoek worden verricht. (Stockfoto)

“Gelukkig hebben de bedrijven meestal alles keurig op orde, soms moeten kleine dingen aangepast worden. Af en toe lopen we ook tegen grote overtredingen aan”, aldus de gemeente, die de controle met andere overheidsinstanties uitvoerde.

Niet fijn
Horecaondernemers vonden het niet fijn dat meteen een grote groep mensen hun zaak binnenstapte voor een controle. Met dit mooie weer en juist op een vrijdagavond besluiten inwoners wat te gaan drinken of uit eten te gaan. Verschillende gasten waren zodoende getuige van de controle. De gemeente zegt als doel te hebben het handhaven van een eerlijk ondernemersklimaat en het tegengaan van onveilige en / of overlastgevende situaties.

7 gedachten over “Horecazaak krijgt boete bij bezoek controleurs”

  1. Helemaal mee eens Ingrid. Overlast al zo vaak gemeld, wordt niks aan gedaan. Horeca aanpakken dat is veel gemakkelijker, typisch gemeente Sliedrecht.

  2. Misschien om onveilige en overlast gevende situaties tegen te gaan eens ’s avonds en ’s nachts de parken te controleren i.p.v. hardwerkende horeca ondernemers die nog niet zo lang geleden het water tot aan de lippen stond. Natuurlijk moeten zaken in orde zijn maar moet dat met zo’n grote groep op vrijdagavond??

  3. Met veel woorden weinig gezegd. Jammer dat gemeente niet meer info vrij geeft.

  4. De gemeente kan beter deze ondernemers nu de ruimte geven om hun schade van afgelopen jaren in te halen.
    Dit soort controles kunnen ook discreet worden uitgevoerd i.p.v. met zo veel machtsvertoon.
    Het geeft voor de gasten niet een fijn beeld, terwijl de zaken zich misschien keurig aan de regels houden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld