Horeca maakt zich op voor openstelling terrassen

SLIEDRECHT – Nog een week! Woensdag 28 april 2021 mogen de terrassen weer open en de Sliedrechtse horeca kan eigenlijk niet wachten om hun gasten te ontvangen. De dag na Koningsdag mogen terrassen worden ‘bevolkt’ door maximaal 50 personen. 

Op de foto wordt de glazen scheidingswand bij grandcafé Spek & Bonen aan de Kerkbuurt alvast spik en span gemaakt. Deze is donderdag 22 april 2021 gemaakt rond het middaguur. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Teleurstelling is er bij de horeca dat de terrassen niet al Koningsdag open mogen. Vanaf woensdag, de dag er na pas en tot uiterlijk 18.00 uur. Door het moment van sluiting mist de horeca de mogelijkheid om gasten buiten een diner aan te bieden. Openstelling tot 20.00 uur had op meer bijval kunnen rekenen.

1 gedachte over “Horeca maakt zich op voor openstelling terrassen”

  1. Hoe is het mogelijk dat nu met bijna 10.000 nieuwe corona besmettingen ineens wel de terrassen beperkt open mogen. En de winkels weer betreden mogen worden zonder afspraak.
    Een kwart van de bevolking is al ingeënt, en toch is de corona aan het winnen. Worden wij nu door al de deskundigen belazerd, of is er een andere adder onder het gras? Als je deze cijfers bekijk hebben al de beperkingen die de regering de ondernemers heeft opgelegd geen enkel effect gehad. Maar wel voor een hoop ellende bij de ondernemers gezorgd. Zeker bij de horecaondernemers. Nu mogen de terrassen open van 12.00 uur tot 18.00 uur. Dan gaan ze toch lekker verder in de plantsoenen aan het strand of in de parken. Wat schieten we hier nu mee op. Gooi nu alles geen resultaat toont, gewoon alles open. Wel met voorwaarden. Dan hou je meer toezicht dan met al die rare korte openingen. En begin nu gewoon met versnelt spuiten. Kom niet met het verhaal we hebben te weinig vaccinatie. Want dat gelooft niemand meer. We zijn één van de rijkste landen ter wereld. Maar we lopen achter de armste landen aan. En dat is nu Nederland. En ja. Wij weten wat corona is en inhoud. Mijn vrouw is heel erg ziek geweest. 8 kg afgevallen in een paar dagen. 4.5 week op bed gelegen. Het gaat nu gelukkig weer goed met haar. Dus ja. Wij weten wat corona is.
    Maar we weten als we naar de cijfers kijken dat al de beperkingen geen nut hebben gehad.
    Prikken prikken prikken. Dat is wat er moet gebeuren. Oja. vergat ik bijna te vertellen. Ik ben gelukkig een gepensioneerd horeca ondernemer. Ik hoef de ellende die de ondernemers nu meemaken niet meer mee te maken. Maar ik leef wel met ze mee.

    Ik zal best aangevallen worden op bovenstaande. Maar dat zijn dan de zielige gevallen die geen ondernemer zijn. En deze financiële ellende niet hoeven mee te maken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld