Japans restaurant Oishi Fusion

Hoorzitting over verstrekte omgevingsvergunning voor Black Horses Cup

SLIEDRECHT – In vergaderkamer-Noord van het raadhuis van Sliedrecht, Dr. Langeveldplein 30, is dinsdag 5 november 2019 een openbare hoorzitting over een bezwaarschrift van agrarisch-ondernemer Piet Smits tegen een verstrekte omgevingsvergunning aan zijn buurman Jan Vink, organisator van de Black Horses Cup. De aanvang is 19.15 uur. 

Het evenement was ook dit jaar druk bezocht. Zanger Lee Towers zingt hier de vier barrageruiters toe vanuit een koets met het overwinningslied ‘You’re simply the best’. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vrijdag 2 augustus 2019 diende Smits een bezwaarschrift in voor het afwijken van het bestemmingsplan gedurende het jaarlijks terugkerende tweedaagse evenement, eind augustus / begin september voor een periode van tien jaar aan Kweldamweg 8. 

‘Niet toegestaan’
Het perceel Kweldamweg 8-10 waar het evenement Black Horses Cup wordt gehouden, heeft in het bestemmingsplan Buitengebied en Kweldamweg B-10 respectievelijk de bestemming Agrarisch en Agrarisch
functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch-productiegerichte paardenhouderij. “Binnen deze bestemming is het houden van evenementen niet toegestaan”, stelt de advocaat van Smits als één van de argumenten. Bij de hoorzitting is een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur aanwezig bericht de voorzitter van de Commissie voor de Bezwaar- en Beroepschriften. 

2 gedachten over “Hoorzitting over verstrekte omgevingsvergunning voor Black Horses Cup”

  1. Ik volg met een glimlach de procedure die dhr. Piet Smits aan het voeren is tegen Jan Vink.
    Ik heb veel bewondering voor Jan Pannekoek, omdat ik weet dat wat hij bereikt heeft van de grond af zelf heeft opgebouwd. En niks heeft gekregen. In heel zijn loopbaan is hij al dwarsgezeten. Waren het geen te grote vrachtauto’s, dan was het wel weer een bewoner die iets rook.(pannekoeken lucht) Die zelfde bewoners ruiken nu niks meer. Dus zijn de bedrijven aan de overkant van de rivier aan de beurt. Want je moet toch wat te zeiken hebben. En nu heeft hij zo’n lekkere buurman die of gewoon jaloers is. Of jaloers is wat Jan Vink heeft bereikt. Ik vind Piet Smits gewoon een zielig mannetje. Maar geloof mij maar. Al wat Jan Vink doet, heeft hij van tevoren goed door juristen laten uitzoeken.(voordeel van veel geld) Misschien dat Piet Smits ook eens een evenement moet gaan proberen te ondernemen. Ik weet zeker dat Jan vink de eerste is die op bezoek komt. Toch wel sterk,dat een ondernemer zoals Jan vink nooit een negatieve reactie plaatst ten opzichte van zijn kwelgeest Piet Smits. Dat getuigd van ondernemerschap. Misschien kan Piet Smits hier iets van leren. (denk het niet)

  2. Het is mooi om zulke evenementen te houden.Het is goed dat voor dit soort evenementen een omgevingsvergunning wordt afgegeven in “agrarisch gebied”.Het kan niet zo zijn dat misschien “broodnijd”hierbij een rol speelt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld