Hoogleraar pleit voor bloedonderzoek in PFOA-zaak

HILVERSUM / DORDRECHT – “Belangrijk is om vast te stellen wat er in het bloed van de werknemers zit. We hebben het over PFOA, maar het is eigenlijk een hele familie van gefluoreerde stoffen, ik denk dat er ook andere stoffen gemaakt zijn. Daar moet naar gekeken worden”, stelt hoogleraar Milieuchemie en –toxicologie prof. dr. Jacob de Boer van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij was donderdagavond 10 maart 2016 te gast in het tv-programma EenVandaag (AVROTROS) n.a.v. de PFOA-zaak bij voorheen chemiebedrijf DuPont (nu Chemours Nederland – red.) aan de Baanhoekweg in Dordrecht, pal tegenover Sliedrecht. 

Prof. dr. Jacob de Boer vindt dat een bloedonderzoek onder werknemers en omwonenden veel duidelijkheid kan geven. Hij pleitte donderdagavond in EenVandaag voor dit gezondheidsonderzoek. (Foto Sliedrecht24)

Het is het zoveelste pleidooi door een deskundige. De Boer: “Stel het gaat om kanker, als je dat in een vroeg stadium ziet, dan kun je nog wat doen. In veel gevallen. Datis het ontzettend belangrijk.” De Boer vindt dat naast werknemers ook omwonenden moeten worden onderzocht. “Dat is wel een ander niveau. Of je er rechtstreeks bij zo’n fabriek naast staat en het is warm, of het komt via de schoorsteen. Je kunt dat gewoon vast gaan stellen. Dat is ook niet erg duur. Dat kun je gewoon gaan doen”, sprak De Boer.

OPROEP
Sliedrecht24 komt graag in contact met oud-werknemers van DuPont. U blijft geheel anoniem. Ons gaat het om de informatie die u verstrekt. Stuur ons een e-mail: [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld