Oishi Fusion

Hond Sliedrechtse familie bij ziekenhuis gestolen

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Onthutst is de familie Boekweit uit Sliedrecht. Dinsdagmiddag 28 februari 2017 werd hun bijna 6-jarige chihuahua gestolen bij de hoofdingang van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. 

Chihuahua Diva is spoorloos verdwenen en voor de gouden tip is een beloning uitgeloofd. (Foto familie Boekweit)

De hond stond aangelijnd bij de fietsenstalling. Niet ver van de hoofdingang. “De oppas had Diva bij zich en heeft haar even buiten vastgemaakt, omdat ze niet mee naar binnen mocht het ziekenhuis in”vertelt Richard Boekweit. Bij terugkomst was de hond verdwenen, vrijwel zeker gestolen. Dat gebeurde tussen 14.00-14.30 uur. 

Reacties
Wie de gouden tip heeft, die tot het terugvinden van de hond leidt, kan rekenen op een beloning. Tips kunnen naar de politie of per e-mail naar de eigenaar van de hond: r.boekweit@me.com

34 gedachten over “Hond Sliedrechtse familie bij ziekenhuis gestolen”

 1. de mensen die onzin lullen over de familie van dit hondje jullie sporen niet gedraag je man bah bah en dat moet je dan volwassen mensen noemen @petra spoor @sandra @Ciska hou gewoon je (…) als dr niks nuttigs uit ken kome

 2. Ik liep daar vlakbij, mijn hond uit te laten, toen een vrouw mij aansprak en waarschuwde voor hondendieven. De dieren zouden gebruikt worden om vechthonden op te fokken voor een gevecht. Was een naar verhaal maar ik moest er aan denken.

 3. Zonder verder commentaar, heb ik dit bericht gedeeld.
  Sterkte voor de eigenaars.

 4. Richard loof een beloning uit van €1.000,-. Plak daar A4tjes over op. Ook bij de plaats waar hij wordt vermist. Zet je telefoonnummer erbij. Kijk of je erachter kan komen of er een drugverslaafden/alcohol plaats is in de buurt. Biedt daar het geld aan van de beloning. Het is maar een idee. Niet gegrepen is altijd mis.

 5. Beste familie,

  Ik hoop voor u dat het hondje gechipt is.
  Zulke hondjes worden vaak gestolen voor de fok om door te verkopen.
  Voor het laatste heb je dan natuurlijk kans dat ie via de chip bij u terecht komt.
  Een dierenarts checkt meestal of er een chip is als je als eigenaar voor het eerst met je dier op controle komt.
  Ik hoop dat hondje niet gebruikt word voor de fok, dat ze is gesteriliseerd.
  Zo niet, en erg voor te zeggen, dan zul je je beestje niet meer terug zien.

 6. Als men de riem losmaakt van de halsband, om boompje heen haalt en door het handvat haalt en daarna weer aan de halsband bevestigt kan de hond zich nimmer zelf los gekregen hebben.

  Voor uw info: het was ons hondje, wij zijn goed geïnformeerd.

 7. @ Richard Boekweit; waar baseer je je op dat halsband/riem zijn losgemaakt/meegenomen? Hond kan zich ook losgetrokken hebben…

 8. Dat ik als hersenloos word weggezet zal me een zorg zijn, en ook ik hoop dat het beestje bij zij eigenaar terug komt, maar als dit in de zomer gebeurt, spreekt heel Nederland er schande van.

 9. Erg positief gedacht, maar ik geloof er niet in…..sneu voor beide partijen!
  Vreselijk!

 10. Wat vervelend.
  De man zal het vast niet bewust hebben gedaan.
  Je ziet talloze honden ook vaak voor supermarkten staan terwijl het baasje binnen is.
  Of het verstandig is, is een andere zaak. Maar sowieso horen mensen van andermans dieren of spullen af te blijven.
  Ik hoop dat het hondje snel weer terecht is!

 11. Het gebeurde kun je niet terugdraaien. Ik ben bang dat diegene die de hond heeft meegenomen zich boos heeft gemaakt, dat het hondje daar zomaar stond en gedacht heeft dat hij of zij het beter kan. Maar gezien de situatie is het veel beter dat de hond weer gewoon terug gaat naar de eigenaar!

 12. Ojee de correcte figuren reageren weer. Je zet je hond niet buiten anno 2017 punt uit. Hoe het nou zit, zit het.

 13. Pff heftig zeg, blijf gewoon met je poten van andermans “spullen”. Ik zie geregeld bij ons bij het winkelcentrum in Gorinchem en in de stad weleens een hond even vastgebonden staan, omdat het baasje even naar binnen is. Zou toch moeten kunnen, zou je zeggen. Je neemt toch ook niet zomaar iemands kat die los loopt op straat mee naar huis?

 14. Bedankt voor uw medeleven, helaas hebben wij dit niet kunnen voorkomen.
  Wij hebben blind vertrouwd op het gezonde verstand van de oppas.

 15. Zo in en in triest. Ik waarschuw ook steeds mensen die hun hondje buiten laten staan. Mensen zijn dan heel verbaasd, omdat ze dat niet weten of het niet eerder gehoord hebben. Ik hoop dat het hondje snel terugkomt bij de eigenaar en dat die hem goed bedoeld niet meer uit logeren laat bij mensen die dat doen. Sterkte, want het zal veel verdriet doen ook bij degene die het heeft gedaan, hoe dom ook.

 16. Ik hoop dat dit een goede waarschuwing is, maar het is wel al de zoveelste! Politie waarschuwt al langere tijd voor diefstal van honden die gebruikt worden als oefenhond in de hondengevechten. Zijn we doof of zo? Ik blijf meestal wachten als er een hond aangebonden staat en dat komt heel vaak voor. De reactie op het passen op de hond van een ander is vaak ronduit onbeschoft, “waar bemoei ik me mee” Nou met het veiligstellen van hun dier. Geen medelijden met deze mensen wel met de hond.

 17. Hopelijk wordt ze snel gevonden, Richard en Bianca.
  Bericht gedeeld!
  En veel sterkte ook voor die arme man.
  Wat zal hij zich ook ontzettend schuldig voelen zeg.
  Zielig dit…

 18. Heel zielig en bovenal vervelend voor de oppas ook! Maar hallo, 2017, je kan je hond niet meer buiten vast zetten.
  Daar had u als eigenaar hem op moeten attenderen! Maar ik vind ’t het ergste voor t hondje.
  Maar evengoed sterkte hoop dat hij/zij snel terug is.

 19. Een hond is ook niet van de gebaande paden… en de uitleg hierboven gaat echt nergens over. Wat een onzin uitspraak!
  Enig bewijs van diefstal zou kunnen zijn dat het riempje weg is, maar dat een hond na enig speurwerk na een dag wel boven water zou komen is pure onzin.
  Hoop wel dat de hond snel terug is bij de eigenaar.

 20. Nou sorry, maar dat is toch echt niet waar. Als een hond, om wat voor reden, lod gebroken/weggelopen is, raakt hij in de meeste gevallen compleet in paniek. Gaat zich verstoppen en mag je blij zijn als je m al vindt na een dag. In de meeste gevallen duurt dat echt wel veel langer.

 21. Beste Visser,

  Dan is een hond na enig speurwerk na een dag wel boven water.
  Als ook geen aangifte bij de politie wordt gedaan van een gevonden hond,
  dan durven wij deze uitspraak (in overleg met de eigenaar) wel aan.
  Wij zijn niet van de gebaande paden!

  Hopelijk wordt de viervoeter snel gevonden.

  Redactie Sliedrecht24

 22. Erg voorbarig om te melden dat het hondje gestolen is… Kan toch ook zijn dat deze niet goed vast zat en zich losgerukt heeft…

 23. Zijn er geen camerabeelden? Doorgaans hangen er op dat soort plaatsen veel camera’s.

 24. @a.v.d.Linden: Wat doet het er toe? Oordelen zonder de feiten of achtergrond te kennen. Stoer hoor! Het hondje van deze mensen is gestolen, dat is toch van de zotte?! Typisch zo’n (re)actie van een hersenloze, over ‘randdebielen’ gesproken 🙂

  Als je wat wilt bijdragen, help deze mensen dan.

 25. Dat was ook ons idee, onze hond verbleef bij desbetreffende oppas juist vanwege het feit dat deze man erg eenzaam was en de aanwezigheid van onze hond weg op prijs stelde.
  Wij dachten deze persoon hier veel plezier mee te doen omdat hij ziek is en het maar tijdelijk zou zijn omdat deze man ongeneeslijk ziek is.

  Blijkbaar beschikte hij niet over het gezonde verstand dat je een hondje tegenwoordig zomaar niet buiten vast kan binden.
  U zult begrijpen dat we op deze persoon erg boos zijn, maar ook niet met de grond gelijk willen maken.

  Hij heeft er zelf erg veel verdriet van en doet al een dag niet anders dan huilen!

 26. Wie neemt nou zijn of iemands anders zijn hond mee naar een bezoek aan een ziekenhuis en bindt hem ergens vast. Als je dat toch doet, loop dan gelijk even door naar de afdeling randdebielen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld