Hoe kies je een website hosting voor jouw bedrijf?

SLIEDRECHT – In een wereld die steeds technologischer wordt, is het voor niemand nieuws dat websites onmisbaar zijn voor elk bedrijf. Het is de meest doeltreffende vorm van communicatie en verspreiding voor jouw bedrijf, niet achterblijvend op sociale netwerken. Als je nodig hebt om een website voor jouw bedrijf te maken, of het nu e-commerce, diensten of wat voor soort dan ook, zeker heb je jezelf al afgevraagd: Hoe maak je de beste hosting service te kiezen?

Gelukkig kunnen we de soorten hosting indelen in slechts 3, zodat we het gemakkelijker begrijpen. Je hoeft alleen maar eerst te controleren welk type hosting zal voldoen aan jouw behoeften en dan op zoek naar een goed bedrijf in die categorie.

Hoe werkt website hosting?
Wanneer iemand jouw website in een browser opent of op een link klikt die naar jouw website leidt, zet de hostingprovider alle verzoeken en bestanden over die nodig zijn om aan dat verzoek te voldoen. Er zijn verschillende soorten hosting en we zullen de belangrijkste hieronder bekijken!

1. Gedeelde webhosting
Dit is de meest voorkomende vorm van webhosting en voldoet aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven en ook aan die van persoonlijke blogs. In principe maakt je bij dit type hosting gebruik van een server die wordt gedeeld met andere klanten van jouw provider. Alles wordt gedeeld tussen de clients die zich op dezelfde server bevinden, zoals geheugen, verwerking, schijfruimte en andere configuraties, zowel hardware als software. Meestal bieden webhosting providers verschillende plannen voor hetzelfde type hosting, waarbij sommige configuraties van zowel verkeer als hardware worden gewijzigd.

2. VPS Website Hosting
VPS (Virtual Private Server) webhosting, hoewel nog steeds een gedeelde server, heeft één groot verschil: de provider wijst een deel van de server toe dat volledig aan jouw website is gewijd. Dit maakt VPS hosting zeer geschikt voor grotere bedrijven, die steeds meer toegang verkeer zullen hebben, omdat het veel meer aankan dan een niet-VPS shared hosting. Ook hebben we in dit geval meerdere servers die samenwerken, wat we cloud noemen, wat betekent dat je, ook al wordt het tevens gedeeld met andere klanten, ook gebruik maakt van meerdere servers. Dit maakt niet alleen alles sneller, maar garandeert ook meer stabiliteit en beveiliging tegen hackeraanvallen.

3. Dedicated webhosting
Dedicated hosting betekent dat de provider je een fysieke server alleen voor u, uitsluitend gewijd aan jouw website. Dedicated hosting is dus de meest flexibele van allemaal. Dedicated hosting is voor mensen die echt weten over servers, heb je autonomie om de server te configureren de manier waarop je wilt. Kies het operationele systeem, de software en configureer de hele omgeving volgens jouw behoeften. Het huren van een dedicated server is als het hebben van een eigen server met professionele ondersteuning en de garantie dat er geen problemen zullen optreden. Deze optie is volledig aangegeven alleen voor grote bedrijven die zal omgaan met duizenden toegangen, dus de kosten is de hoogste van alle soorten van website hosting.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld