Historische Vereniging Sliedrecht stelt jaarvergadering uit naar mei of nog later

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Begin maart 2021 maakt het bestuur van de Historische Vereniging Sliedrecht (HVS) een nieuwe afweging, waarbij de coronamaatregelen van de overheid een belangrijke rol spelen, maar vooralsnog wordt de jaarvergadering uitgesteld naar mogelijk mei 2021 of misschien nog later.

Dit is een foto van een samenkomst van de Historische Vereniging Sliedrecht, toen er nog geen sprake was van het coronavirus (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Normaal wordt de algemene vergadering jaarlijks gehouden voor 1 mei staat in de statuten van de vereniging, maar door corona loopt alles anders.

Niet digitaal
De HVS verwijst naar de Tijdelijke Wet Covid-19. Daarin staat dat als een fysieke jaarvergadering niet gehouden kan worden, een elektronische (digitale) of schriftelijke jaarvergadering een alternatief kan zijn en georganiseerd kan worden. “Deze mogelijkheid heeft het HVS-bestuur 25 januari 2021 besproken en afgewogen dat deze methode niet past bij het karakter van de HVS. Indien de overheid de covid-19 maatregelen vóór 1 mei 2021 zal versoepelen, dan houden we de jaarvergadering in mei 2021. Kan dat niet, dan houden we de jaarvergadering later dit jaar zodat we elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten”, schrijft het bestuur in de laatste nieuwsbrief.

Genealogische vereniging
Bij de genealogische vereniging De Stamboom houden ze net als in 2020 een schriftelijke stemming. Alle leden krijgen in de uitgave van maart 2021 een brief en de andere kant van de brief moet worden ingevuld, per e-mail of post worden opgestuurd of worden afgegeven op enkele adressen. Dat moet voor donderdag 1 april 2021 gebeuren. De leden wordt gevraagd om in te stemmen met het financieel overzicht 2020 en de begroting 2022 (en het verlenen van decharge aan de penningmeester) én om akkoord te gaan met de herverkiezing van de voorzitter (er wordt nog een tweede voorzitter gezocht). Verder de mogelijkheid om je aan te melden als lid van de kascontrolecommissie. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld