‘Het is gewoon te warm’

SLIEDRECHT – Een standhouder op de braderie aan de Kerkbuurt is blij dat de ijscoman met een kraam naast hem staat. Aan de overkant staat een mevrouw met aardbeien. Ook lekker! Ondertussen loopt de temperatuur op. Om 09.15 uur neemt hij een ijsje. “De winst moet nog komen van de verkoop, maar het is gewoon te warm”, zegt de man. 

“Bezoekers kijken veel, maar kopen nauwelijks”, zeggen verschillende standhouders. Zal het door het warme weer komen?

Nog voor 10.00 uur is het al druk aan het worden op de Kerkbuurt. “Je zou willen dat er altijd zoveel volk was”, verzucht een winkelier, die in de deuropening staat. “Binnen is het 34ºC en mijn airco is kapot. Dan is het buiten net iets koeler nu.”

Klagen
Maar deze ondernemer is niet de enige die klaagt op deze zaterdagmorgen. Hebben we een blauwe lucht, schijnt de zon een keer en is het een aangename temperatuur. Menige bezoeker van de braderie loopt te klagen over het warme weer. “Het is bijna niet uit te houden. Wat warm! Je zweet je rot”, zegt een mevrouw, terwijl ze haar dochter influistert zo naar huis te gaan, zodat ze kan gaan zwemmen. Dochter: “Ik wil nu.”

Wind
Het is vermoeiend dat warme weer. Een meneer die juist een blikje fris neemt. “Je moet mooi weer hebben voor het Baggerfestival, maar nu is het te warm. Voor vanmiddag verwachten ze wat koeler weer. Gelukkig staat er wat wind.” Ondernemers klagen dat mensen ‘alleen maar kijken’ en ‘niets kopen’. Een enkeling breekt op en vertrekt kort na het middaguur. De baggerbraderie duurt nog de hele middag. Trek wat luchtigs aan!

1 gedachte over “‘Het is gewoon te warm’”

  1. Geachte Redactie,

    Vanwege het weer kunt u gerust de klemtoon op ‘bagger’ zetten. Alleen ’s avonds was het een succes. Maar het hele gebeuren kon niet met het festival zoals wij dat kennen worden vergeleken. Veel te weinig bezoekers.

    Met vriendelijke groet,.
    J.met de Pet

Plaats een reactie

*=Verplicht veld