Het Groenevelt neemt voortouw in aanloop naar EK-voetbal

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het leek even te duren, maar in de straat Het Groenevelt in Sliedrecht-Oost is maandag 7 juni 2021 de oranjegekte goed te zien. De hele straat is versierd met oranje vlaggenlijnen, die over en weer tussen de twee huizenrijen zijn gespannen. Spandoeken en vlaggen met de Hollandse driekleur completeren het geheel. De oranjekoorts stijgt! #Sliedrechtkleurtoranje Ook in andere straten…

In Het Groenevelt wonen ongetwijfeld veel voetballiefhebbers. Na de oefenzege van zondagavond 3 – 0 op Georgië zit de stemming er ongetwijfeld iets beter in. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Of het met de straatnaam ‘Het groene velt’ heeft te maken, laat zich raden, maar ze hebben er in ieder geval zin in! Ook bewoners van de Hopper, Rondo en Havenstraat laten hun straat oranje kleuren. Reclamefolders met oranje-artikelen en grote OLED-TV’s vallen verleidend op de deurmat. Blikken tomatensoep met oranje kleur, juichcapes, er zijn gadgets in allerlei soorten en maten. Het is voor de horeca helaas (nog) verboden om de wedstrijden gezamenlijk op een groot scherm te bekijken.

Tekst gaat verder onder tweet.

Groepsfase Nederland
Nog een kleine week te gaan, het EK-voetbal begint vrijdag 11 juni 2021 in Rome met de wedstrijd Turkije – Italië. Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase achtereenvolgens tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Sliedrecht heeft veel voetbalfans. Benieuwd of de EK-versieringen zich beperken tot Het Groenevelt, of dat ze ook verder uitbreiden naar de Oranjestraat, Sportlaan…

3 gedachten over “Het Groenevelt neemt voortouw in aanloop naar EK-voetbal”

  1. Geheel terechte correctie door Mark Jongeneel. Ik zal me voortaan beter inlezen. Ik ben zeker wel een sportliefhebber, maar er bestaan ook sporten buiten voetbal. En ik sport liever zelf dan dat ik het spel van anderen observeer vanaf de bank;-).
    Ik ben echter ervan overtuigd dat mijn reactie t.z.t. zeker wel hout snijdt. Maar nogmaals, point taken.

  2. Blijkbaar geen sportliefhebber de heer Monster anders had u wel geweten dat het Europees Kampioenschap niet in Qatar wordt afgewerkt. Volgend jaar in november mag u terug komen met uw terechte opmerking als Oranje zich weet te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar.

  3. Tsjonge, daar is alle commotie over het aantal doden dat is gevallen bij de bouw van de stadions al weer vergeten? Of geldt “The show must go on”? Ik citeer even uit een artikel dat in Het Parool stond: “Jonge arbeiders stierven in de zinderende hitte van uitputting en aan hartaanvallen. Ze werken vaak langer dan tien uur per dag in temperaturen van 45 graden.” In Qatar zelf vinden ze 6500 doden niet heel hoog, wat een mentaliteit. Maar goed, wij zullen ons Oranjefeestje daar niet door laten verknallen, toch?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld