Herdenking gevolgen coronapandemie en Sliedrechtse slachtoffers in park

SLIEDRECHT – Namens het College van B & W nodigt burgemeester Jan de Vries (CDA) inwoners van Sliedrecht uit om woensdag 6 juli 2022 naar het Willem Dreespark te komen. Daar wordt bij de Koningslinde, een door de gemeente Sliedrecht geplante herdenkingsboom, stilgestaan bij de gevolgen van de coronapandemie en de Sliedrechtse slachtoffers te herdenken. Aanvang 19.00 uur.

De herdenking is in het Willem Dreespark. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“In de afgelopen twee jaar is ons land getroffen door de coronapandemie. Scholen en bedrijven werden gesloten, veel mensen werden ziek en sommigen kwamen te overlijden. Veel Sliedrechters denken nog dagelijks aan deze periode, omdat zij een dierbare hebben verloren of nog steeds de gevolgen van het coronavirus ondervinden. Om ook een plek te hebben waar wij blijvend stil kunnen staan bij de gevolgen van de coronapandemie heeft de gemeente Sliedrecht in het Dr. Willem Dreespark een herdenkingsboom geplant, een Koningslinde. Wij hopen dat inwoners daar de rust vinden om hun geliefden te herdenken”, schrijft burgemeester De Vries.

Opoep
Alle Sliedrechtse inwoners worden uitgenodigd om in de vorm van een gedicht, tekst of tekening met de gemeente Sliedrecht te delen wat de coronapandemie voor hem of haar heeft betekend. De Vries: “Deze bijdragen delen we na de herdenking via onze website en gemeentepagina.” Jouw bijdrage moet je voorzien van je naam en adres en mailen naar: [email protected] of afgeven aan de balie van het gemeentekantoor aan Industrieweg 11.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld