Japans restaurant Oishi Fusion

‘Hennepwoning’ in De Hooghe Lijster blijft tot medio september gesloten

SLIEDRECHT – Eigenaar en verhuurder van woningen in De Hooghe Lijster Woonhave uit Rotterdam mag nog altijd niet de woning verhuren, waarin op donderdagavond 28 februari 2019 827 hennepplanten zijn gevonden.  Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid sloot daarom vrijdag 10 mei 2019 de woning in het seniorencomplex. “De woning aan de Lijsterweg is nog zeker tot medio september gesloten op last van de gemeente. Onze bezwaarschriften hebben helaas niet geholpen”, zegt dinsdag 6 augustus 2019 Tom Pijpers van Woonhave in Rotterdam.

Voorlopig kan de woning waar vele honderden hennepplantjes werden gevonden nog niet worden gebruikt. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Wanneer de woning opnieuw zou kunnen worden verhuurd, kan de belangstellende er niet meteen in. Pijpers: “Als de woning weer voor ons beschikbaar is, zullen we eerst moeten renoveren alvorens we kunnen verhuren.” 

Sluiting
De burgemeester maakte met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Dit gaf hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar een hennepkwekerij is gevonden. Het was in mei 2019 de eerste keer dat de gemeente Sliedrecht op basis van de Opiumwet een woning sloot. Nadat de hennepkwekerij was ontdekt, heeft de gemeente allerlei procedures doorlopen om tot sluiting van de woning te kunnen overgaan. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld