‘Heldinnen’ PRO Sliedrecht verzorgen samenkomst Internationale Vrouwendag

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In het verenigingsgebouw van Wilhelmus Muziekkorpsen aan de P.A. de Genestetstraat 31 vond vrijdagmiddag 8 maart 2019 een samenkomst plaats in het kader van de Internationale Vrouwendag. Het evenement was georganiseerd door wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht), samen met haar partijgenoten Hetty Advokaat, Glawish Safai Pour en Paola Visser.
 
Ook dit jaar weer een goede sfeer tijdens de ‘Sliedrechtse Internationale Vrouwendag’. De vier ‘PRO-vrouwen’ staan tussen het gemêleerde gezelschap. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Het thema van dit jaar was ‘Heldinnen’. We kennen ze allemaal, opvallende, onzichtbare, grootse en kleine. In elke stad of dorp waren of zijn heldinnen te vinden. Heldinnen, die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid en voor hun medemens.
 
Lekkernijen
De middag werd goed bezocht, kort na aanvang waren al enkele tientallen vrouwen van verschillende culturen aanwezig.  Aandacht voor elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje. Een rij tafels was volledig bezet met diverse lekkernijen, variërend van Hollandse kaas en tomaatjes, tot Turkse pizza’s en traditionele Koerdische recepten. Een sociaal praatje met elkaar in een gemoedelijke sfeer. Onderling begrip voor cultuurverschillen, belangstelling en respect voor elkaar maken dit evenement ieder jaar weer tot een feestelijke aangelegenheid.  
 
Kiesrecht
Dit jaar werd ook honderd jaar kiesrecht gevierd. In 1919 mochten ook vrouwen voor het eerst hun stem uitbrengen. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld