Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Hardinxvelder schrijft spannend jeugdboek rond Sliedrechts watertorenterrein

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM / SLIEDRECHT – “Er gebeuren spannende dingen en het loopt op het nippertje goed af!” Auteur Jan Dzn van Wingerden uit Hardinxveld-Giessendam wil nog niet alles verklappen uit zijn eerste jeugdboek, dat vrijdag 29 augustus 2020 verschijnt. Toch licht hij een tipje van de sluier op. 

De schrijver maakt zijn debuut met het jeugdboek. Hij brengt vrijdag 29 augustus 2020 het 112 pagina’s tellende jeugdboek ‘Misdaad rond het Wtc’ uit. Wtc staat voor het Watertorencomplex aan de Rivierdijk in Sliedrecht, dat decor staat net als de Alblasserwaard.

Van Wingerden pakt regelmatig een penceel voor schilderijen. Dat doet hij in de technieken olieverf of aquarel met doorgaans op het doek waterwild, grof- of kleinwild. Dat resulteerde eerder al in het prentenboek ‘WILD in olieverf en aquarel’ over dieren in het vrije veld. Vanaf nu is hij dus ook schrijver van een jeugdboek, een boek voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Verhaallijn
Waar draait het verhaal om? Als Erik in de polder rondzwerft, vindt hij een dode roofvogel. Net als hij hem
heeft opgepakt, komt een grote man dreigend op hem af. “Dus jij bent de dader”, zegt hij grimmig. De man dreigt hem aan te geven. Ook Eriks vrienden Ad en Arend maken kennis met de boosaardige man. Al snel is duidelijk dat hij iets in zijn schild voert. Iets wat het daglicht niet kan verdragen. Erik gaat op onderzoek uit. Maar dat moet hij duur bekopen. “Het verhaal speelt zich af aan de boorden van onze rivier de Merwede en in de Alblasserwaard. Drie vrienden ontdekken vreemde dingen. Ze gaan op onderzoek uit en stuiten op een criminele organisatie, die zich bezighoudt met de productie van de drugs xtc”, vertelt Van Wingerden.
 
Serie
De eerste druk heeft als ISBN-nummer:
9789087183868. Van Wingerden is door zijn uitgever gevraagd om een serie (de drie op avontuur) te schrijven en dat gaat hij proberen. Het jeugdboek komt ook als E-book uit. 

1 gedachte over “Hardinxvelder schrijft spannend jeugdboek rond Sliedrechts watertorenterrein”

  1. Als het boek net zo indrukwekkend is als zn schilderijen belooft het heel wat… Even op de site gekeken, wat een prachtig werk!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld