Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Harde wind trotserend voor protest tegen gif Chemours

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Vooral leden van PvdA Sliedrecht en wat aanhangers verzamelden zich zaterdagmorgen 8 juni 2019 bij station Sliedrecht-Baanhoek voor een nieuw protest tegen chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. Andere politieke partijen waaronder Slydregt.NU en PRO Sliedrecht sloten aan bij de ingang van het bedrijf aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Andere politieke partijen laten tot nu toe verstek gaan.

De vol- en aanhouders. Voor de vierde week op rij trokken ze zaterdagmorgen met emmertjes ‘vervuilde’ Sliedrechtse grond op de fiets over de Baanhoekbrug om deze emmertjes leeg te gooien voor de poort bij Chemours. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Om de aandacht te kunnen blijven vasthouden voor het wekelijkse protest en de reuring erin te houden, breken lastige weken aan. De zomer komt er tenslotte aan en één van de initiatiefnemers van de actie Joop Keesmaat van PvdA Sliedrecht weet dat er wat ‘extra’s moet gebeuren’. Dat de actie door meer inwoners zou moeten worden gesteund, prominente personen en leden van de Tweede Kamer bijvoorbeeld. Keesmaat meldde zaterdag dat daaraan wordt gewerkt. Alleen dat kan de actie levend houden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld