Hard werkend Sliedrecht begint competitie met winst

ZALTBOMMEL/SLIEDRECHT – Na de twijfelachtige prestaties van de afgelopen weken heeft Sliedrecht zich zaterdag 24 september 2022 in de eerste competitiewedstrijd in Zaltbommel tegen Nivo Sparta van een andere kant laten zien. Niet altijd met goed voetbal, maar met hard werken werden de eerste punten binnengehaald door een 0-1 overwinning.

Juninho van Ree neemd het Nivo Sparta doel onder vuur. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Achteraf bleek de wedstrijd zonder echte hoogtepunten te zijn verlopen. Het spel was van beide kanten niet goed, beide teams hielden elkaar redelijk in evenwicht en uitgespeelde kansen deden zich de gehele wedstrijd niet voor. Vlak voor rust was er één moment waarbij de Sliedrecht aanhang opveerde, toen een corner niet goed werd weggewerkt door de Nivo Sparta verdediging en Juninho van Ree van dichtbij hard kon binnenschieten (0-1).

Met rood vertrekken
De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen Nivo Sparta al met tien man verder moest, omdat Ilias Zaimi een te zware tackle inzette op Dennis Verhoef en met rood kon vertrekken. Normaal zou dit een meevaller zijn voor Sliedrecht, maar Nivo Sparta moest bij deze achterstand toch blijven zoeken naar de gelijkmaker en bleef met drie aanvallers spelen. Sliedrecht kon hiervan niet profiteren en bleef te angstig de minimale voorsprong verdedigen, terwijl er in aanvallend opzicht te weinig steun kwam.

Collectieve werklust
In de slotminuten gooide Nivo Sparta alle remmen los en probeerde krampachtig de gelijkmaker te forceren. Maar Sliedrecht hield stand en kon met een tevreden gevoel de drie punten bijschrijven. Niet vanwege het goede voetbal, maar meer van de collectieve werklust, waarmee trainer Marco Verbeek tevreden was, vooral omdat het vernieuwde elftal nog niet helemaal de juiste balans en samenstelling gevonden heeft. Zaterdag 1 oktober 2022 speelt Sliedrecht thuis tegen DZC’68 uit Doetinchem, aanvang 14.30 uur.