Japans restaurant Oishi Fusion

Grote Kerk open tijdens Open Monumentendag

SLIEDRECHT – De Grote Kerk van Sliedrecht aan Kerkbuurt 131 is zaterdag 14 september 2019 tijdens Open Monumentendag open voor publiek van 10.00 – 16.00 uur. Er zijn leden van de kerkelijke gemeente aanwezig om uitleg te geven over het gebouw.

Het oudste monument van Sliedrecht, de Hervormde Grote Kerk, valt sinds 1991 onder de monumentenwet. Het Naberorgel wordt bespeeld tussen 10.00 – 12.00 uur en tussen 14.00 – 15.00 uur. Tijdens de bespeling kan boven bij de organist worden meegekeken. (Foto Ria de Mul)

De Grote Kerk is een laat achttiende-eeuws bouwwerk, daterend uit het jaar 1763. In dit jaar vond, na een brand, een herbouw plaats. De preekstoel, met doophek en psalmborden in Lodewijk XV stijl, werd geplaatst in het jaar 1764.  

Ramen
De glas-in-lood ramen van de kerk zijn gemaakt in 1940 door glazenier Berg te Dordrecht. Het linker raam toont Mozes met de Stenen Tafelen der Wet komende van de berg Horeb en de hemelvaart van de profeet Elia. Het rechter raam toont Johannes dopende in de Jordaan en de prediking van Jezus, met op de achtergrond de kruisheuvel. 

Niet toegankelijk
De toren is eigendom van de gemeente Sliedrecht en niet van de Hervormde Gemeente. Deze is zaterdag niet open voor bezoekers.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld