Grote belangstelling voor eerste Bierfestival Elektra

SLIEDRECHT – Organisator Jeroen Loeve van het Bierfestival in jongerencentrum Elektra aan de Stationsweg was zaterdagmiddag 12 november 2016 erg tevreden. Ruim zeventig bezoekers waren rond 17.30 uur binnen. De proeverij duurde tot 20.00 uur.

Volgens de organsatie een ongekend goede opkomst. Voor de eerste keer werd het Bierfestival georganiseerd. (Foto Sliedrecht24)

Het laatste jaar was er in het poppodium een variabel assortiment van vijftien tot twintig verschillende speciaalbieren van de fles. In heel Nederland schieten de brouwerijen als paddenstoelen uit de grond.

Keuze
Verschillende bierbrouwerijen presenteerden die dag bij het poppodium een selectie van hun bieren. De keuze was uit enkele tientallen biersoorten. Brouwerijen Jopen Bier uit Haarlem, De IJsbeer uit Nieuwpoort, Frontaal uit Breda en La Chouffe/Duvel uit België waren zaterdag aanwezig. Bij aankomst konden bezoekers een speciaal glas kopen + 3 munten voor slecht € 10 euro, losse munten waren € 2,50. Voor Loeve was de organisatie van het Bierfestival één van zijn laatste klussen. Hij stopt volgende week bij het jongerencentrum en zet zijn loopbaan voort bij de gemeente Sliedrecht.

9 gedachten over “Grote belangstelling voor eerste Bierfestival Elektra”

 1. Nomen Nescio: U kunt toch duidelijk zien dat het een proeverij voor volwassenen was? 18+ Naast activiteiten voor jongeren en het bieden van hulp worden er ook (muziek)avonden georganiseerd voor volwassenen.
  Hard nodig wat mij betreft, zoveel is er immers niet te doen in ons dorp.

  Hebben we het over gemeenschapsgeld, dan ken ik er ook nog wel eentje. Wat vindt u van kerken die geen rioolbelasting hoeven te betalen? Dat vindt u zeker prima want dat ligt waarschijnlijk in uw straatje?

 2. Ik weet niet of jullie de foto wel goed hebben bekeken maar dat zijn vooral geen jongeren en de jongeren (20+) die wel aanwezig zijn spreken normaal Nederlands. Trouwens hoeveel andere organisaties worden ook niet ondersteund met gemeenschapsgeld?

 3. Jan,

  Het 1 sluit het ander niet uit. Die groep nauwelijks Nederlands sprekende jongeren, kun je iets specifieker zijn. Zijn dat Friezen?

 4. Ik ben het met Erik eens. Kom nou zeg. Een bierproeverij van 2,5 uur. Het gebeurt anders ongecontroleerd op straat, zoals “wederzijds geaccepteerde” mensen (zo moet deze groep tegenwoordig toch genoemd worden?) die een fles bier kopen en die vervolgens meenemen en tijdens een “wandeling” op straat opdrinken en daarna de fles stukgooien. Uit eigen waarneming, maar de situatie is dan zo dreigend dat je er niets van durft te zeggen. Of een grote groep nauwelijks Nederlands sprekende jongeren, die in de Rembrandtlaan in auto’s kijken of er iets van waarde in ligt? Ik neem tenminste aan dat ze niet de bekleding of het stuur staan te bewonderen. Nomen Nescio, ik denk dat je je beter over dat soort zaken druk kan maken.

 5. Erik,

  Daar kan ik het deels wel mee eens zijn, echter er is ook zoiets als signaalwerking. Wat denkt een gemiddelde jongere wanneer zoiets wordt georganiseerd in Elektra? Dat een biertje drinken prima is. Uit onderzoek komt steeds weer naar voren hoe schadelijk het is voor de hersencellen van jonge mensen. Daar hebben we als maatschappij ook een verantwoordelijkheid voor.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld