Grondmonsters voor bouw lift Kerkbuurt zijn genomen

SLIEDRECHT – Aan de voorzijde (zijde Frans Halsstraat) bij Jumbo aan de Kerkbuurt zijn dinsdagmiddag 22 mei 2018 bodemmonsters genomen voor uiteindelijk de bouw van een lift. Dat moet het winkelgebied Kerkbuurt voor mensen die slecht ter been of rolstoelgebonden zijn toegankelijker maken. 

Onderzoek dinsdagmiddag naar de grond. De voorbereidingen voor de realisatie van een lift. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Half maart 2017 stemde de raad in met een krediet van € 150.000,– voor een lift in de  Jacob Catsstraat als verbinding met het Merwedeplein.

Geschiedenis
Toenmalig wethouder Len van Rekom (VVD) sprak toen de hoop uit dat de lift in 2017 in gebruik kon worden genomen. Dat is niet uitgekomen. Van Rekom verklaarde in december 2017: “Om praktische redenen is deze hoop geen werkelijkheid geworden. Belangrijke factor daarbij is de toegenomen levertijd voor liften. De vastgoedeigenaar heeft laten weten dat de opening van de lift is gepland rond de zomer van 2018.” De gemeente Sliedrecht is woensdag 23 mei 2018 gevraagd, wanneer de lift klaar is.

1 gedachte over “Grondmonsters voor bouw lift Kerkbuurt zijn genomen

  1. Bodemmonsters? Waar is dat dan nodig voor? Misschien ook net zoals bij het museum voor archeologische vondsten? 🤣🤣

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld