Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Groen in dorp lijdt onder droogte

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht was woensdag 3 juni 2020 opnieuw bezig met het besproeien van plantsoenen / middenbermen. De droogte begint z’n sporen na te laten. Dan moet de zomer nog beginnen! Ook op privéterreinen hebben onder andere bomen het zwaar, die veel vocht nodig hebben. De weersverwachting is dat er komende dagen wat regen gaat vallen, dus dat is gunstig. 

De grond is kurkdroog, zoals hier aan de Deltalaan. Plantsoenen worden daarom door de gemeente Sliedrecht nat gehouden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Een volwassen beuk gebruikt per dag duizend liter water. Wat betekent dat voor een groot aantal beuken in het dorp? 

Locatie: Kerkbuurt-West, Ter hoogte van het verenigingsgebouw van muziekvereniging Crescendo aan Kerkbuurt-West staat een beuk, die er maar mistroostig bij staat. In deze tijd zou de boom blad moeten hebben. De boom lijkt dood. Aan binnenkant van de Kerkbuurt-dijk, bij Seniorenhuys De Schalm, staat ook een bruine beuk. Die staat er nog in volle glorie bij. 

2 gedachten over “Groen in dorp lijdt onder droogte”

  1. In de Rijshoutstraat heb ik nog nooit een sproeiwagen gezien, ook in de voorgaande warme zomers. De gemeente heeft alle struiken en beplanting gewoon dood laten gaan! Verschillende keren heb ik via mail en zelf naar Gemeentekantoor geweest, ik zou teruggebeld worden maar hoor en zie niks! Nu ligt alles er dor en verdroogd bij! De Gemeente denkt dat de bewoners van onze straat geen Belasting betalen,dat BETALEN we WEL net zo goed als Merwestraat of Singel bewoners! Onze straat is categorie 3 , die hangt er maar bij! B&W schaam je! Kom zelf nu eens kijken!

  2. De beuk bij Crescendo was vorig jaar al ziek (oorzaak misschien de vernieuwing van de openbare weg).
    Er is nooit naar omgekeken.
    Het behoud van monumentale bomen is ver te zoeken.
    Men maakt zich liever druk om een paar boompjes aan de Wilhelminastraat!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld