Groei & Bloei Alblasserwaard brengt lezing ‘De eetbare siertuin’

SLIEDRECHT – Groei & Bloei Alblasserwaard houdt dinsdag 19 september 2023 een lezing over met als thema De eetbare siertuin’. De lezing wordt gegeven door Marie-José Meertens in bibliotheek AanZet aan Scheldelaan 1. De aanvang is 20.00 uur en entree is gratis voor leden; niet-leden betalen € 2,50.

Met de juiste variëteiten van verschillende groentes en kruiden wordt het lust voor het oog. Dit is Beemdkroon (Knautia arvensis). (Stockfoto)

Meertens laat je graag de mogelijkheden zien om komend seizoen al te kunnen genieten van diverse soorten groenten, kruiden en eetbare bloemen. De belangstelling om eetbare gewassen te telen neemt nog steeds toe. Dichtbij de keuken is handig en vers is heerlijk. Meebeleven hoe je eten groeit! Of kiezen voor biologisch en daar zeker van zijn?

Geschikte soorten
Niet iedereen is echter in de gelegenheid om een moestuin aan te leggen en te onderhouden. Je moet de nodige ruimte ervoor hebben en beschikken over flink wat tijd en energie. Maar het kan ook anders. Je kunt kiezen voor het kweken van groente en kruiden en eetbare bloemen in de siertuin, tussen de al aanwezige sierplanten. Zelfs het aanleggen van een siertuin met alléén maar eetbare planten is goed mogelijk. Aan bod komen welke soorten geschikt zijn, welke zorg ze nodig hebben en – niet onbelangrijk – welke combinaties de kans op succes vergroten en waarom. Er worden veel voorbeelden gegeven waarmee je direct aan de slag kan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld