Griendencollege zit te springen om leerlingenhulpen

SLIEDRECHT – Het Griendencollege aan Professor Kamerlingh Onneslaan 109 doet een beroep op ouders, verzorgers van VMBO-leerlingen en op grootouders van de kinderen. Er wordt hulp gezocht! “Tijdens de toetsweken en het examen Zorg en Welzijn willen we situaties zo echt mogelijk nabootsen. Voorheen deden we dit met behulp van de mensen uit de zorgwoningen, maar deze worden ouder en kunnen helaas moeilijker zorgvrager spelen”, zegt docente Ria Rodenburg. 

De praktijkles in de schoonheidssalon. (Archieffoto Griendencollege)

De leerlingen heeft ze een brief meegegeven, waarin de hulp wordt ingeroepen van familieleden door zorgvrager te spelen, door te koken met de leerling(en) of op een andere manier (bijboorbeeld breien, 1x helpen, enz.). Rodenburg: “Zorgvrager spelen houdt in dat de hulp (in het lokaal van Zorg en Welzijn) in bed ligt of in een rolstoel zit en de leerling voert dan een opdracht bij de persoon uit.”

Hulp nodig
Verder is het Griendencollege op zoek naar mensen die de leerlingen kunnen begeleiden met het werken op een naaimachine. “Het gaat in dit geval over zes keer, op een maandag- of dinsdagochtend. Ook zijn wij opzoek naar mensen die een ochtendje willen helpen met (het aanleren van) breien. Daarnaast zijn we gestart met het vernieuwde VMBO en dat houdt in dat we op donderdag van 08.30 – 14.00 uur de kapsalon en de schoonheidssalon in werking hebben. Ook daarvoor zijn wij nog opzoek naar hulp”, vertelt Rodenburg. Wil je een keer model zijn voor de leerlingen? Maak dan een afspraak voor een behandeling in de salon. De behandeling wordt onder leiding van een docent uitgevoerd. De behandelingen in de kapsalon zijn haren wassen en föhnen, krullen / stijlen met de krul-/stijltang, watergolven en vlechten. De behandelingen in de schoonheidssalon gezichtsreiniging, make-up, hand-/voetmassage, handverzorging en nagels lakken. 

Aanmelden
Wie kan helpen of een afspraak wil maken voor een behandeling in de salon mag contact opnemen met Ria Rodenburg, e-mail: [email protected] of  bellen met tel.  0184-750200. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld