Gratis training Wing-Chun onder viaduct

SLIEDRECHT – Zaterdag 29 augustus 2015 staat van 09.30 tot 11.30 uur weer een Wing-Chun Kung-Fu buitentraining gepland, onder het viaduct aan de Stationsweg. Mensen die willen kennismaken met de sport kunnen gratis meedoen aan deze les.

Zaterdag 18 juli 2015 werd voor het eerst een zomer-buitentraining gegeven. (Foto via Herman en Johan van de Griend)

Herman van de Griend: “Met de leden van Wing-Chun Sliedrecht hebben we een leuke leerzame training gehad en hebben we een aantal technieken behandeld. Ook niet-leden zijn zaterdag 29 augustus van harte welkom om mee te doen.”

Vogel
De vechtkunst Wing-Chun Kung-Fu vindt zijn oorsprong in China. Eeuwenlang werd de sport in het geheim beoefend in kleine kring. Yip man bracht de vechtsport na 1940 in de openbaarheid. Eén van zijn leerlingen J. Wang Kiu bracht Wing-Chun Kung-Fu naar Nederland. Robert Vogel sr., de eerste leerling van J. Wang Kiu, richtte in 1974 de Associatie Wing-Chun Kung-Fu op, inmiddels de oudste organisatie van de de sport Wing-Chun in Nederland. In het westen kreeg Wing-Chun Kung-Fu vooral bekendheid door de films van vechtkunst-acteur Bruce Lee. 

Zelfvertrouwen
Bij Wing-Chun gaat het als eerste om techniek en snelheid, daarna pas om fysieke kracht. Het is een aanvallend en verdedigend systeem en is geschikt voor zowel dames als heren.  De sport moet het zelfvertrouwen vergroten en de fysieke en mentale conditie bevorderen.

Vanaf zaterdagmiddag 5 september 2015 wordt elke zaterdag les gegeven in deze verdedigingssport. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Herman of Johan van de Griend via email: [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld