Japans restaurant Oishi Fusion

Goud voor turnster Anna van de Wetering en door naar NK Turnen

HELLEVOETSLUIS / SLIEDRECHT – De Sliedrechtse turnster Anna van de Wetering (11) heeft zaterdag 14 december 2019 in Hellevoetsluis een gouden medaille behaald tijdens haar eerste KNGU kwalificatiewedstrijd van dit turnseizoen. Daarmee is ze nu al zeker van een plaats in de kwartfinale van het NK Turnen, in maart 2020. 

Anna van de Wetering presteerde zo goed, dat ze als beste eindigde en dus het hoogste podium mocht beklimmen. Zij heeft tot twee jaar geleden bij Synergos geturnd. Ze maakte de overstap naar Gorinchem. Zaterdag won ze goud! (Foto via Linda Mak)

Op haar eerste, tevens favoriete onderdeel balk scoorde Anna 13.600 punten, het hoogste van de 25 deelnemers. Daarna volgde het onderdeel vloer, waar zij een score van 12.900 kreeg. Haar twee sprongen werden door de jury beloond met een gemiddelde van 12.500. Op het laatste onderdeel brug haalde Anna een persoonlijk record met 13.500 punten. In de categorie Jeugd 1 N4, mocht zij met een puntentotaal van 52.500 daarom op het hoogste podium staan. 

Komend jaar
Begin februari 2020 vindt de tweede kwalificatieronde plaats in Amsterdam. Omdat Anna van de Wetering dit weekend als eerste is geëindigd, heeft zij daar een luxe positie. Ze komt sinds 2017 uit voor gymnastiekvereniging OKK Gorinchem. Haar teamgenoten Evy en Britt behaalden een knappe tweede en vierde plaats. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld