Goede prestaties zwemmers DWF bij provinciale kampioenschappen

DEN HAAG / DORDRECHT / SLIEDRECHT – Na twee weekenden van provinciale kampioenschappen (één weekend in Den Haag en één weekend in Dordrecht) kunnen de zwemmers van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit de balans opmaken en concluderen dat zij goede prestaties hebben neergezet.

Alle zwemmers zijn hoger geëindigd dan de plaats waarmee ze zich hadden geplaatst en tevens wisten alle deelnemende DWF-zwemmers hun oude 50 meterbad PR’s te verbeteren op minimaal één afstand. (Foto DWF)

Voor Amy Ambachtsheer was het haar debuut op de provinciale kampioenschappen. Zij had zich geplaatst op de 50 meter vrije slag en wist hierop zelfs, ondanks haar zenuwen, haar persoonlijke record in een 25 meterbad (die over het algemeen sneller zijn vanwege een keerpunt halverwege) te verbeteren met een halve seconde. “Dit smaakt naar meer”, aldus Ambachtsheer.

Debuut
Voor leeftijdsgenoot Liz Bijkerk was het tevens haar debuut op de provinciale kampioenschappen. Liz had zich geplaatst op zowel de 50 meter vrije slag, als de 100 meter vrije slag en wist op beide afstanden zeer dicht bij haar 25 meterbad tijden te komen. Zo zat zij op beide afstanden binnen een halve seconde van haar persoonlijke records (PR’s) wat voor haar resulteerde in een plekje in de middenmoot op beide afstanden.

Sneller aantikken
Ook Vera van Houwelingen en Puck Hogendoorn mochten namens DWF deelnemen op de 50 meter vrije slag. Beiden wisten zij hun oude 50 meterbad PR flink te verbeteren en eindigden zij hoger dan waar ze in eerste instantie geplaatst stonden. Puck wist het zelfs voor elkaar te krijgen om slechts één honderdste langzamer te zwemmen als haar 25 meterbad PR. “Had ik nu maar tweehonderdste sneller aangetikt” voegt Hogendoorn toe.

Goede prestaties
Sanne en Lisa Nederveen waren uiteindelijk de enige zwemmers van DWF die twee weekenden op rij in actie mochten komen, waarbij Lisa zelfs alle vier de dagen in actie kwam. Ook het tweede weekend wist de tweeling goed te presteren. Sanne wist haar 50 meterbad PR op de 50 meter schoolslag te verbeteren en Lisa wist op haar beide afstanden (50 school en 50 vlinder) een verbeterd persoonlijk record neer te zetten, waarbij zij op de laatste afstand zelfs slechts vier seconden langzamer bleek te zijn als de nummer 1.

Erg tevreden
Hoofdtrainer John van Heteren kijkt met een goed gevoel terug naar deze kampioenschappen. “Als je ziet dat wij afgelopen jaren, mede door corona, niet hebben meegedaan aan deze kampioenschappen en dit jaar al zes zwemmers mochten afvaardigen, waarbij er ook nog een aantal zwemmers dicht tegen plaatsing aan zitten, denk ik dat we heel erg tevreden mogen zijn. Volgend seizoen hopen we nog meer zwemmers af te kunnen vaardigen en wellicht mee te kunnen doen in de bovenste helft met enkele zwemmers. En mochten er nou kinderen zijn die ook  de ambitie hebben om ooit zo hard te zwemmen, zijn deze uiteraard altijd welkom bij DWF. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”, aldus Van Heteren. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld