Glorierijke samenzangavond met mannenkoor Ichthus in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Grote Kerk aan de Kerkbuurt is zaterdagavond 29 juni 2024 een koor- en samenzangavond verzorgd door het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus. De avond werd gehouden ten bate van Mercy Ships en was georganiseerd door Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland (SCMAF). Tijdens het door Martin Zonnenberg (vaste dirigent Ichthus) samengestelde programma – met als thema ‘Klaar voor de reis?’ – werd door de vele bezoekers vol overgave meegezongen.

De opstelling van het koor was anders dan gebruikelijk. Het koor stond achterin de kerk, op deze wijze zong iedereen tijdens de samenzang in dezelfde richting. Voor deze opstelling was gekozen omdat tijdens deze avond door SCMAF een professionele opname is gemaakt, die later voor liefhebbers via YouTube is terug te zien. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Alle aanwezigen werden welkom geheten door Arie Schouten, voorzitter van het koor. Voor aanvang van het programma werd een minuut stilte in acht genomen voor een overleden koorlid. De opening, het meditatief moment en de afsluiting werden verzorgd door predikant Cornelis Jan Droger. Harm Hoeve en Martin Zonnenberg wisselden elkaar af tijdens het dirigeren en bespelen van het Naberorgel. Pascal van de Velde zorgde op trompet voor muzikale ondersteuning. Tenor John Hoekman nam enkele solostukken voor zijn rekening, waaronder ‘Is uw paspoort getekend?’ en ‘Eens was ik een vreemd’ling’.

Tekst gaat verder onder foto.

Programma
Op het programma van mannenkoor Ichthus stonden onder andere ‘Wat zal de wereld mooi zijn op die dag’, ‘Speak to my heart’ (met solo van John Hoekman) en ‘Een toekomst vol van hoop’. ‘Maranatha’, ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’ en ‘Glorie aan God’ waren enkele liederen tijdens de samenzang. Het zingen van enkele liederen in wisselzang (mannen en vrouwen afzonderlijk) gaf ook een bijzondere toevoeging aan deze avond. Zonnenberg bedankte alle bezoekers na afloop voor hun gedreven bijdrage tijdens de samenzang.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld