Gijsen wint vijfde online schaakcompetitie

SLIEDRECHT – Schaker William Gijsen is donderdag 18 februari 2021 de winnaar geworden van de vijfde online competitie van Schaakvereniging Sliedrecht. Hij speelde volgens de club een degelijke zesde en laatste ronde.

Nadat William Gijsen ook de derde editie van de online competitie wist te winnen, was hij nu vooral ongenaakbaar in de tweede tot en met de vierde ronde van de opnieuw druk bezette digitale competitie. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Gijsen jr. had uiteindelijk een grote voorsprong op zijn concurrenten. Hij eindigde zodoende ruim voor Jorik Klein, die als tweede eindigde, net voor Adrian Mensing en Arjan van der Leij, die gedeeld derde zijn geworden in groep 1.

De Haan
Groep 2 werd na een spannende laatste ronde, waarin de laatste zetten van het toernooi beslissend waren, gewonnen door Jurgen de Haan. De toernooidirecteur wist zo zijn ‘eigen’ toernooi te winnen. Hij bleef Bert Dobber nipt voor, terwijl senior Johan van der Griend als derde eindigde. Opvallend in deze groep was de keurige vierde plaats van Peter Vis.

Breedveld
In groep 3 wist Camille Breedveld de titel te prolongeren, maar dat was op het nippertje. Ferhat Erdogan speelde een uitstekend toernooi en eindigde slechts op één punt van de kampioen. Jeugdspeler Louis Liu eindigde keurig als derde, terwijl Jan van Heukelum zijn talent bevestigde met een keurige vierde plaats.