GGD Zuid-Holland Zuid komt met vaccinatieprogramma coronavirus

DORDRECHT / SLIEDRECHT – GGD Zuid-Holland Zuid begint maandag 18 januari 2021 met vaccineren van zorgprofessionals in Sporthal Deetos aan de Vorrinklaan 202 in Dordrecht. De eerste groepen die in aanmerking komen voor een vaccinatie zijn de zorgprofessionals. Dat zijn de medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

Vanaf maandag 4 januari 2021 worden de medewerkers via hun werkgever uitgenodigd. Wie een uitnodiging ontvangt, kan vanaf dat moment via het landelijk telefoonnummer een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. 

Sporthal Deetos is gekozen vanwege de centrale ligging in de regio, de ruime parkeermogelijkheden en de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. Daarnaast is de sporthal al vaker ingezet als locatie voor vaccineren en biedt alle benodigde faciliteiten. 

Locaties
De GGD Zuid-Holland Zuid opent vooralsnog één vaccinatielocatie. Dat heeft te maken met de eigenschappen van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Het is vanwege die eigenschappen niet mogelijk de vaccins te verdelen over meerdere locaties. Wel mogen zorgprofessionals zelf kiezen in welke regio en / of op welke vaccinatielocatie zij zich willen laten vaccineren. Dat hoeft dus niet in de eigen GGD-regio te zijn.

Twee vaccinaties
Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik.

3 gedachten over “GGD Zuid-Holland Zuid komt met vaccinatieprogramma coronavirus”

  1. Laat ik beginnen met de complimenten te geven voor het testen bij de GGD in Dordt. Alles perfect geregeld. De Vaccinaties in de Hoefslag te Gorinchem ook perfect geregeld. Vaccinaties direct in mijn “Gele Boekje “laten zetten. Nu probeer ik een QR code te krijgen(heb geen mobiel), maar stuit op, voor mij, onoverkomelijke hindernissen. Hulp in de Gemeente Bib. bracht ook geen uitkomst. Ook die persoon verdwaalde in de vragen brei. Vraag. Hoe kom ik aan een QR code. Bezit alle criteria maar geen mobiele telefoon. Graag uw advies. Ik ben woonachtig in Sliedrecht.

  2. Ik krijg voortdurend sms’jes dat ik op afspraak moet komen op de de Vorrinklaan maar dat klopt niet. Ik woon in Amersfoort en ga naar lokatie Amersfoort voor een vaccinatie.
    De afspraak deze keer is op 5-5-2021 om 9:30 dan kunnen jullie wel zien voor wie dit bestemd is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld