Gezamenlijke kerkdienst in ‘Week van gebed’

SLIEDRECHT – Dit jaar is er geen wandeling van gebouw naar gebouw, maar één centrale viering in het kader van de ‘Week van gebed’ voor de eenheid van kerken. Deze wordt donderdag 19 januari 2017 gehouden om 19.30 uur in het gebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Jacob Catsstraat 6. Het thema is ‘Bid om en werk aan verzoening!’ 

De organisatie van deze interkerkelijke gebedsdienst is in handen van de Rooms-Katholieke H. Theresia van Avila parochie, de vrijzinnige geloofsgemeenschap ‘Onze Roeping Getrouw’, de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Sliedrecht.

Aansluitend op de viering vindt een speelse quiz plaats, waarna je kan napraten en elkaar kan ontmoeten met een kopje koffie of thee in een zaal van de kerk.

Taizégebed
Elk jaar belegt de Raad van Kerken in Nederland en de Missie Nederland (voorheen Evangelische Alliantie-Red.) in januari deze themaweek. Dit jaar is de week van gebed van zondag 15 tm zondag 22 januari2017 met als thema: ‘Jouw hand, mijn glimlach’. Zondagavond 15 januari 2017 begint deze ‘Week van gebed’ om 18.00 uur in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht met een oecumenisch Taizégebed. Met deze samenkomsten willen de kerken aandacht vragen voor het gebed om eenheid tussen kerken en christenen. Iedereen is van harte welkom.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld