Gevulde schoenendozen gaan via Actie4Kids naar jonge kinderen

SLIEDRECHT – Ook dit jaar konden vrijdagavond 19 november 2021 bij de Gereformeerde Kerk Sliedrecht weer spulletjes worden ingeleverd voor de ‘actie schoenendoos’ van Actie4Kids. Inleveren kon bij De Voorhof aan de Middeldiepstraat. Het ging in totaal om zo’n 150 schoenendozen. 

Hier levert Julian met zijn vader een gevulde schoenendoos in. In voorgaande jaren werden zo tientallen, gevulde schoenendozen afgeleverd aan het centrale punt, voor verzending naar Afrika en andere landen. En dus ook dit jaar! (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De spulletjes in de dozen zijn bedoeld voor een jongen of een meisje in de leeftijd van 2-14 jaar. In de dozen zitten onder meer schoolspullen (schriften, pennen, potloden, gum, puntenslijper), klein speelgoed (knuffel, autootje, poppetje) of simpele toiletartikelen. Snoep, etenswaren en/of geld waren niet toegestaan. De dozen gaan via Actie4Kids naar kinderen in Afrika, Oost-Europa en naar de vluchtelingenkampen in Griekenland. In de dozen die vrijdagavond bij de kerk werden gevuld, ging ook tandpasta, een tandenborstel en een stuk zeep. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld