Gevolgen voor grote wateroverlast in Sliedrecht in kaart gebracht

SLIEDRECHT – Wat zijn de gevolgen van een flinke regenbui. Bluelabel voerde de waterkwetsbaarheidsscan uit, ontwikkeld door Achmea, Royal Haskoning en Nelen & Schuurmans. Nauwkeurig wordt aangegeven wat de gevolgen van een hoosbui zijn.  

In Sliedrecht bestaat bij 17% van de gebouwen de kans dat er water naar binnen stroomt bij een hoosbui. (Archieffoto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Sliedrecht:

Label Percentage Kans op wateroverlast
A 45.6% geen kans
B 36.6% water tegen gevel
C 4.3% kans aanwezig
D 5.8% grote kans
E 6.8% water stroomt pand in

Bron: Bluelabel

De informatie hopen de drie partijen te verkopen aan gemeenten, die volgend jaar in kaart moeten brengen of huizen gevaar lopen. Informatie opvragen op wijkniveau is gratis. Voor gedetailleerdere informatie moet worden betaald.

‘Stresstest’
In 2019 doet Sliedrecht de landelijk verplichte ‘stresstest’ in kader van klimaatadaptatie. “Daar was vorig jaar in de raad al om gevraagd en nu ook landelijk voorgeschreven. In opdracht van de regering werkt de Deltacommissaris aan het Deltaplan. Met name de kwetsbaarheid voor wateroverlast wordt dan in kaart gebracht. Te zijner tijd schenkt de gemeente daar ruim aandacht aan”, zegt wethouder Ton Spek (CDA) van Milieu en Duurzaamheid.

1 gedachte over “Gevolgen voor grote wateroverlast in Sliedrecht in kaart gebracht”

  1. We wonen sinds 25 jaar in de Prof.Lorentzlaan hebben nooit last van wateroverlast gehad tot 2 jaar geleden er een nieuwe riolering in de wijk is aangelegd. Nu staan de kelders en trappenhuis vol water als het flink regent en dan blijft men volhouden dat het niet door de nieuwe riolering komt. Wel erg toevallig, hè?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld