Gevarieerd Nieuwjaarsconcert in Grote Kerk

door Hans van der Aa 

SLIEDRECHT – Arjan Versluis (orgel & piano) en Alisa van Dijk (viool & zang) gaven vrijdagavond 12 januari 2018 een Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk.

Alisa van Dijk op viool en Arjan Versluis op de zo voor hem vertrouwde plaats achter het Naberorgel. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Op het programma stonden o.a. ‘Fantasia no. 5’ (TWV 40:18) van G.P. Telemann, Aria ‘Bist du bei mir’(BWV 508) van J.S. Bach, ‘Chant sans paroles’ (op 2, nr. 3, arr. F. Kreisler) van P.I. Tchaikovsky en ‘Sonate in D groot’(HWV 371) van G.F. Händel. Er werd afwisselend solo gespeeld, en tevens samen op viool en orgel/piano. Bijzonder was de improvisatie op piano van Arjan in moderne stijl over de gebroken en turbulente wereld van 2017 en 2018.
 
Improvisatietechniek
Arjan Versluis is reeds sinds 1996 kerkorganist, momenteel van de Hervormde Gemeente. In deze hoedanigheid bespeelt hij de orgels van de Grote Kerk en de Maranathakerk. Hiernaast is hij actief als muziekleraar op piano, orgel en keyboard. Hij geeft regelmatig concerten in Nederland en is ook in het buitenland actief. Arjan is geliefd om zijn sterk doorontwikkelde improvisatietechniek. Hij heeft in de loop van de jaren al meerdere CD’s uitgebracht.
 
Canada
Alisa van Dijk begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver. Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicusdiploma aan het Prins Claus Conservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres. Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. 
 
Ingespeeld
Arjan en Alisa hebben al eerder samengewerkt en dit was goed te merken. Ze zijn heel goed op elkaar ‘ingespeeld’. Na afloop was er dan ook een welverdiend applaus!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld