Gesprongen waterleiding in Populierenhof

SLIEDRECHT – Een deel van de Populierenhof staat blank. Dat komt door een gesprongen waterleiding. De wateroverlast ontstond zondagavond 9 oktober 2016. Een parkeerterrein voor woningen liep blank en afvoerputten konden het vele water niet lozen op het riool. Meerdere straten zitten nog vermoedelijk tot 02.00 uur zonder water, omdat er wordt gerepareerd.

Drinkwaterbedrijf Oasen is met verschillende mensen bezig om het lek in de Populierenhof te dichten. (Foto Sliedrecht24)

Zeventig tot tachtig huizen hebben voorlopig geen stromend water uit de kraan. Er is geen water bij woningen in Berkenhof 1 t/m 11, Elzenhof 1 t/m 105 (de flat), Elzenhof 125 t/m 138, Populierenhof 15 t/m 68 en Wilgenhof 11 t/m 43. Aan het begin van de avond ontdekte de brandweer de lekkage, toen ze een containerbrand in de buurt blusten. De politie sloot vervolgens een deel van de Populierenhof af.

Oorzaak
Drinkwaterbedrijf Oasen begon om 20.30 uur met repareren. Dat gaat volgens de medewerkers van het bedrijf uren in beslag nemen. Oasen vermoedt dat een wortel van een boom door een waterleiding is gegaan. “De lek is spontaan ontstaan in de hoofdleiding als gevolg van waarschijnlijk grondzetting. We hebben het niet zien aan komen”, zegt woordvoerder Mariska Jong van Oasen zondagavond. Wie op de hoogte wil blijven, kan online de werkzaamheden van Oasen volgen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld