Gespecialiseerd bedrijf voert asbestsanering uit rond afgebrande loods

SLIEDRECHT – Woensdagmiddag 9 oktober 2019 en ook mogelijk donderdagmorgen 10 oktober 2019 voert een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf de asbestsanering uit op het watertorenterrein, rond de afgebrande loods van Delta Shipyard. Dat bericht woensdag 9 oktober 2019 de eigenaar van het terrein ontwikkelaar Watertoren B.V. in een e-mail aan omwonenden.  

Na de schrik van de vondst van asbest bij de elektriciteitsmeter van de afgebrande loods op het Watertorenterrein is er volgens Watertoren N.V. direct actie ondernomen door de ontwikkelaar en de gemeente Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Uiterlijk morgenochtend is de asbest opgeruimd, zodat een finale inspectie kan plaatsvinden (ook morgenochtend)”, schrijft Gelinde Groeneveld namens Watertoren N.V. in de e-mail aan de omwonenden. 

Rapportage en saneringsplan
Woensdagavond 24 september 2019 was de brand en donderdag 25 september is er een inspectie uitgevoerd op het terrein. Niet ‘diezelfde dag’ zoals Watertoren N.V. in het schrijven van de omwonenden bericht. Na de inspectie is volgens Watertoren N.V. door ‘een gecertificeerd bedrijf een rapportage en saneringsplan gemaakt’. Groeneveld: “De gemeente heeft dit getoetst en goedgekeurd.”

Overige restanten
Na de inspectie donderdagochtend wordt het terrein vrijgegeven en kunnen de opruimwerkzaamheden hervat worden. Groeneveld: “We verwachten dat de overige restanten van de brand de komende dagen helemaal opgeruimd zijn.” In de e-mail schrijft Watertoren N.V.: “Het spijt ons enorm dat de overlast na de brand met deze complicatie langer heeft geduurd dan wij allemaal hadden verwacht. Wij hopen op uw begrip en danken u voor uw geduld.”

1 gedachte over “Gespecialiseerd bedrijf voert asbestsanering uit rond afgebrande loods”

  1. Fijn dat het is opgeruimd,,, hoop nu dat alle panden verder ook weg worden gehaald om herhaling van brand en of instorting worden voorkomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld