Japans restaurant Oishi Fusion

Gespecialiseerd bedrijf gaat asbest opruimen op watertorenterrein

SLIEDRECHT – Op het watertorenterrein aan de Rivierdijk zijn op verschillende plaatsen asbesthoudende restanten golfplaat gevonden. De stukken golfplaat zijn gemarkeerd en worden volgens de aanbevolen methode (‘handpicking’) opgeruimd. Dat gebeurt donderdag 27 februari 202 door Van Vliet, die daarvoor ook gecertificeerd is. 

Het watertorenterrein aan de Rivierdijk. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

De mensen van Van Vliet dragen donderdag beschermende kleding. De omwonenden zijn dinsdag 25 februari 2020 door Watertoren B.V. geïnformeerd. 

Direct nader onderzoek
Na de bijeenkomst / rondleiding voor omwonenden en raadsleden eind januari 2020 kwam een signaal over een aantal brokken asbest (stukken golfplaat) die op het terrein gevonden waren. Door de ontwikkelaar heeft direct Bregman en Van Ekeren B.V. ingehuurd om nader onderzoek te doen. Begin februari 2020 heeft dit bedrijf een visuele inspectie gedaan op het terrein, in de loodsen en in de Watertoren, voor zover toegankelijk.

Watertoren
Op de rest van het terrein is met deze visuele inspectie – er is dus niet gegraven of via sloop/deconstructie onderzocht –  geen losse asbest gevonden. Wel is geconstateerd dat er in de zgn. Pakkingen bij leidingwerk in de Watertoren asbesthoudend materiaal is gebruikt. Deze moeten worden verwijderd op het moment dat renovatiewerkzaamheden in de Watertoren plaatsvinden. Dat is op dit moment dus nog niet nodig.

1 gedachte over “Gespecialiseerd bedrijf gaat asbest opruimen op watertorenterrein”

  1. Tijdens die brand is er vast geen asbest vrijgekomen. Daarom loopt iedereen in maanpakken daar!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld