Gereformeerde Kerk organiseert online kerstviering op Tweede Kerstdag

SLIEDRECHT – Er komt zondag 26 december 2021, Tweede Kerstdag, een online kerstviering vanuit de gereformeerde kerk aan de Middeldiepstraat. Het thema is de ‘Wie ziet jou als het licht uitgaat?’ De dienst is te volgen vanaf 10.30 uur. 

De kerkdienst is online te volgen vanwege de coronamaatregelen. (Foto Gereformeerde Kerk)

Kerst staat bij veel mensen gelijk aan gezelligheid, vrolijkheid, familie en licht. “Het is ook mooi en fijn als dat zo is. Maar soms zijn deze dagen rond Kerst juist zwaar en donker. Juist op deze dagen kan verlies zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Of misschien gaan er ervaringen mee die feestdagen pijnlijk inkleuren. Of je bent gewoon niet zo’n kerstvierder. Vandaar dit thema. Het is goed om stil te staan bij de schaduwkanten van Kerst”, schrijft de kerk. In Engeland heet deze viering ‘Blue Christmas’. Zo’n viering biedt volgens de Gereformeerde Kerk ruimte om in vrede dingen achter je te laten of in vrede te herinneren.

In gesprek
Veel kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. “In deze dienst worden herkenbare en hoopvolle liederen uit verschillende bundels gezongen. Ook klinken er enkele popnummers die bij het thema passen. Er is ook ruimte om coronaproof in de week die volgt na te praten over deze viering als daar behoefte aan is”, aldus de kerk. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld