Gereformeerde Kerk houdt dienst in het teken van Rwanda

SLIEDRECHT – De Gereformeerde Kerk aan Middeldiepstraat 6 houdt zondag 8 november 2020 een Rwandadienst. Tijdens de ochtenddienst om 09.30 uur wordt stilgestaan bij de relatie van de kerk met de zusterkerken in Rwanda. Het thema en de lezing voor deze viering zijn dit jaar in Rwanda gekozen: ‘De liefde van God gaat alle dingen te boven’.

Alweer een aantal jaren heeft de kerk een relatie met Rwanda. Jongeren uit Sliedrecht hielpen bijvoorbeeld in de zomer van 2016 in Rwanda mee met de bouw van een huis. (Archieffoto Rwandareis)

“Het is goed om ook dit jaar onze vriendschap en verbondenheid te vieren, ondanks alle beperkingen die meekomen door de coronamaatregelen. De pijn en zorgen over de coronapandemie delen onze Rwandese zusterkerken met ons. De zorgen in Rwanda zijn groot”, schrijft de kerk maandag 2 november 2020. De lock-down in Rwanda heeft volgens de kerk velen in diepe financiële problemen gebracht. “In deze viering delen we ons houvast: de liefde van God en de vrede van Christus. Er zullen video’s  te zien zijn uit Rwanda. Daarnaast zullen we ook aandacht vragen voor praktische ondersteuning”, aldus de kerk. Het is mogelijk om met een beperkt aantal mensen fysiek aanwezig te zijn, maar de dienst is uitstekend te volgen via de livestream

1 gedachte over “Gereformeerde Kerk houdt dienst in het teken van Rwanda”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld