Japans restaurant Oishi Fusion

Gemeente wil samen met inwoners om tafel over groenbeleid

SLIEDRECHT –  Wie mee wil denken en wil praten over het groenbeleid van de gemeente Sliedrecht is donderdagavond 30 januari 2020 vanaf 19.00 uur welkom in het Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Hooizolder in het Burgemeester Feitsmapark. 

Openbaar groen van de gemeente Sliedrecht. Dit is de ‘kuilhoek’ op de gemeentewerf vol met nieuwe struiken en planten. (Archieffoto B. de Ruijter / gemeente Sliedrecht)

Na een korte uitleg ga je tijdens een workshop zelf aan de slag met verschillende groenvraagstukken. “Op basis van ervaring uit een aantal jaren hebben wij zicht gekregen op vragen die bij inwoners leven als het gaat om groen. Maar hebben wij een compleet beeld? Zijn wij geen vragen vergeten? Aan de hand van een workshop willen we daar samen achter komen”, schrijft de gemeente Sliedrecht dinsdag 21 januari 2020.

Groenbeleidsplan
Jouw input zegt de gemeente Sliedrecht te gebruiken bij het opstellen van het groenbeleidsplan. Op extra vragen die deze avond naar voren komen, belooft de gemeente antwoorden te zoeken. “Deze verwerken we in het groenbeleidsplan. Via onder andere de gemeentepagina en onze website laten wij de hoofdlijnen weten van wat er uit de workshop naar voren kwam”, aldus de gemeente in een toelichting. Eind februari 2020 bespreekt het college het voorstel voor het groenbeleidsplan. Daarna legt het college het plan eind maart voor aan de gemeenteraad. Als de raad akkoord gaat, is het groenbeleidsplan in mei dit jaar van kracht.

1 gedachte over “Gemeente wil samen met inwoners om tafel over groenbeleid”

  1. Zucht. Burgers betrekken onder het moto dat dit zo moet. Dan kun je daarna gewoon weer alle bomen onbeperkt kappen. Blijf het toch opmerkelijk vinden dat de gemeente echt niets meer zelf kan. Een workshop levert een diversiteit van tegenstrijdige input op. Laat gewoon een expert naar kijken en stop aub met het kappen van al die mooie bomen in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld