Gemeente: ‘Volgende maand uitkering van Energietoeslag 2023’

SLIEDRECHT – In december 2023 ontvangen inwoners met een laag inkomen de energietoeslag 2023 van € 1300,–. Is jouw inkomen het afgelopen jaar minder geworden? Dan heb je misschien ook recht op de energietoeslag. Je kunt de energietoeslag aanvragen als uw inkomen lager is dan 120% van het wettelijk sociaal minimum en je weinig spaargeld hebt. Als je hier recht op hebt dan kan je vanaf maandag 11 december 2023 een aanvraag indienen via de Sociale Dienst Drechtsteden.

De energietoeslag is er voor mensen met een laag inkomen. Zo kunnen zij hun energierekening te betalen. (Stockfoto)

Inwoners van wie wij weten dat zij een laag inkomen hebben, ontvangen als eerste het geld op hun bankrekening. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering. Wie vorig jaar de energietoeslag kreeg en nog steeds aan de voorwaarden voldoet, ontvangt de energietoeslag ook automatisch. Alle inwoners die het geld automatisch ontvangen, krijgen hierover een brief van de Sociale Dienst Drechtsteden.

22 gedachten over “Gemeente: ‘Volgende maand uitkering van Energietoeslag 2023’”

 1. Goh, wat gunnen we onze medemens een extraatje zeg…
  Nou als het aan mij ligt, krijgt iedereen een extraatje.
  Behalve de figuren die het een ander niet gunnen. Tsss…

 2. Helemaal eens met van Wijngaarden, ik herinner me de uitspraak van voormalig minister president Balkenende nog, waar is die VOC mentaliteit gebleven. We zijn een verwend volkje geworden, als het tegenzit moet de gemeente en of de politiek het maar oplossen. Eigen inzet en verantwoordelijkheid is ver te zoeken. Alles in hapklare brokken aanreiken pffff

 3. Na mijn heftige scheiding en ook ander leed kwam ik ook in de bijstand terecht dat is niet zo prettig

 4. Ik heb geen slechte loon maar heb maar 40 eurevoor te leven .dus, ditcwas ook welkom bij mij . Is wat die vrouw zijn jecwerkt krijg je niets doe je niets krijg je ook nog alles van de gemeente

 5. Johan lavooi , bedankt eindelijk iemand met verstand. Dank u daarvoor. Ik zelf heb w.a.o ik ben sinds een halfjaar invalide. Zou ik ook moeten gaan werken zoals aart van wijngaarden zegt. Dat is een idioot eerste klas. Nogmaals bedankt voor uw bijdrage.

 6. Ik zit in de ziektewet en krijg het minste van het minste. In december kan ik eindelijk weer uit het rood komen. Te maken gehad met hoge dierenarts kosten en mijn auto moeten laten maken afgelopen maanden. Al jaren geen geld voor vakantie gehad. Er blijft niks over om comfortabel van te leven. De winter overleef ik met een verwarmend deken en extra lagen kleding. De kachel gaat alleen aan als het binnen 10 graden is.

 7. Nou, ik heb ook altijd gewerkt in de zorg.
  Je kan beter niks hebben, dan krijg je alles.
  Ik heb 50 jaar gewerkt…

 8. Ja ik ben blij dat ik het krijg.
  En als je het niet dan heb je pech gehad moet je maar werken.
  Ik laat een ander wel werken.
  Heb tenslotte het syndroom van WS
  Werkschuw

 9. Blij maken met een dooie mus junkies n zwervers krijgen het mensen die werken niet omdat je bove 1200 uitkomt 😁,wie verdient hier lager dan 1200 pm met 40 uur niemand , dus bijna niemand krijgt het 🖕🖕🖕🖕😂💩🖕🖕

 10. Geheel eens met Johan Lavooi!
  Maar hij weet dan ook nog steeds wel waarover hij schrijft: met kennis van zaken.

 11. Op een nette manier je, eventueel: afwijkende, mening geven is prima, maar dan wel met kennis van zaken. Zowel het een als het ander ontbreekt hier.
  De kwalificaties van Johan Lavooi aan de reageerder zijn ook de mijne.

 12. Wat een onzin Aart ik ken mensen die dat sws niet zouden doen en het is wel zo rechtvaardig dat hun niet nog erger of in de schulden komen voor die absurt hoge energierekening en is het daarom heel fijn dat de gemeente wilt bijdragen voor de mensen die het iig nodig hebben!

 13. Er is genoeg werk voor mensen met uitkering ( sosiaal dienst ). Als je in nederland werkt wordt je bestraft en je hebt nergens recht op . Je moet alle belasting en betalen. wat een systeem zeg. Heel veel mensen met sosiaal dienst hebben ze zwart werk en ze hebben allemaal groote huizen in buitenland

 14. Wat een vreemde opmerking. Niet iedereen die een bijstandsuitkering ontvangt is werkeloos. Het heeft dus niets te maken met of je nu wel of geen werk hebt.

 15. ik vind deze uitlating – en met name de passage over de TV of andere zaken – beledigend, grof en discriminerend ten opzichte van bijstandgerechtigden.
  Ik nodig de heer Van Wijngaarden uit om een keer samen een werkbezoek te brengen aan de Sociale Dienst om een indruk te krijgen van de mensen waarover hij zo minachtend schrijft. Overigens is het aantal bijstandgerechtigden evenals het aantal werklozen momenteel bijzonder laag.

 16. Goede zaak. Maar waarom zitten deze mensen een bijstandsuitkering? Er is echt voldoende werk te vinden op dit moment in onze regio.

  Geld storten op hun rekening lijkt mij niet slim/handig. Laat het geld storten op de rekening bij het energiebedrijf waar ze zijn aangesloten. Zo voorkom je dat het ontvangen geld goed terecht komt en dat er geen TV of andere zaken voor worden gekocht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld