Gemeente haalt speelwerktuig weg na klachten

SLIEDRECHT – Klachten van omwonenden over overlast zijn er de oorzaak van dat de gemeente Sliedrecht de sport- en speelplaats Boslaan / Middenveer deels ontmanteld. Dat staat in een brief van de gemeente Sliedrecht die dinsdag 29 augustus 2017 aan huishoudens in de buurt is gestuurd.

Dit is de speelplaats, waar de gemeente Sliedrecht aan werkt. (Archieffoto Ria de Mul)

Volgens de klagende omwonenden zou vooral de vogelnestschommel aantrekkingskracht hebben en de overlast hebben veroorzaakt. Daarom wordt dit object in september / oktober weggehaald. Woensdagavond 30 augustus 2017 reageerde burgemeester Bram van Hemmen (CDA) op berichten van lezers op Sliedrecht24-Facebook: “Ik zal kijken naar wat hier aan de hand is.”

Bord
Als de klachten daarna voorbij zijn, dan blijft de vogelnestschommel definitief weg. De gemeente komt dan met een voorstel naar de omwonenden wat er als alternatief voor in de plaats zou kunnen komen. Als de klachten aanhouden, dan komt de vogelnestschommel terug en zet de gemeente een bord neer met de gebruiksregels. Verdere inrichting van de sport- en speelplaats staat volgens de gemeente Sliedrecht niet ter discussie. De gemeente doet een beroep op de omwonenden om met de jeugd in gesprek te blijven. De gemeente heeft de wijkagent en jongerenwerkers geïnformeerd.

11 gedachten over “Gemeente haalt speelwerktuig weg na klachten”

  1. Bij mij in Rozenburg vogelnestschommel 8 meter bij tuinpoort vandaan. Oudere jeugd kan ik aan maar ik ben weerloos tegen 5 tot 12 jarigen die bij mij dagelijks uurtje of twee komen gillen en dan doodleuk zeggen dat ze tot tien uur lawaai mogen maken. Wereldsucces die schommel maar totaal geen toezicht van ouders. Laatste tijd moet ik 10 jarigen aanspreken op disco speaker die ze bij zich dragen. 30% van ons tuinplezier is de laatste 2,5 jaar vergald. Die schommel is ook nog eens een centrale plek waar af en toe een tentje op staat en 5 fietsjes omheenliggen. Soms tot half 10 door 6 jarigen bezocht terwijl die ouders denken mooi paar uurtjes van mijn eigen kind af. Ik zou me toch te pletter schamen als mijn kind of nu kleinkind zo loopt te schreeuwen. Ook kinderen moeten leren dat hun vrijheid ophoudt bij waar die van een ander begint

  2. In principe zijn speelpleintjes bestemd om te SPELEN en NIET om TE HANGEN. Logisch dat mensen zich ergeren aan jongeren die met geschreeuw en uitdagend gedrag de sfeer in een buurt flink kunnen bederven, vaak met het achterlaten van hun zooi(lege pakjes sigaretten en blikjes energydrank). Er zijn duizenden euro’s uitgegeven aan speciale speelveldjes voor de (oudere)jeugd, hangplekken etc. Tip bij overlast: spreek jongeren aan en vertel ze dat (dat vereist wel dat buurtbewoners elkaar “kennen”) speelpleintjes niet bedoeld zijn om te hangen. Werkt dit niet, wijkagent inschakelen(moet je wel een “echte diender” hebben natuurlijk die zijn taak serieus oppakt, dit kan behoorlijk verschillen per wijk en/of gemeente). Er staat na een waarschuwing om er niet te hangen 90 euro boete voor. Werkt goed, want geschreeuw tot diep in de avond/nacht op een speelpleintje dat overdag ook “bruist” kan aan mensen “vreten”.

  3. Begrijp ik nu goed dat de gemeente speeltoestellen gaat weg halen omdat jongeren daar rondhangen? Erg makkelijk om kinderen de dupe te laten worden van het gedrag van pubers. Deze pubers hebben een basketbalveldje bij de Tienhoogflats en een voetbalkooi onder het viaduct van de A15. Laat ze daar lekker gaan hangen! Laat kinderen hier niet de dupe van worden. Gemeente handhaaf en stuur deze hangjongeren naar de eerder genoemde plekken!

  4. Moeten kinderen hun speeltuin missen door hangjeugd?
    Gemeente, doe daar dan wat aan!
    Er zijn al weinig plaatsen waar ze lekker kunnen spelen en al de kinderen uit die wijken erom heen en van de Rivierdijk vinden het daar heel fijn.
    Mijn kleinkinderen wonen in de Wiel en spelen daar altijd!

  5. Echt trieste mensen die lopen te klagen!
    Hebben zelf zeker geen kinderen?
    Mijn zoontje zat er graag op en ik woon er bijna naast.
    Totaal geen overlast ervan hoor!
    Laat de kinderen kinderen zijn en hang het terug!

  6. Uhmm…, is het niet logischer om gewoon een bord te plaatsen?
    Nog even en dan verdwijnt alles, omdat er altijd wel overlastveroorzakers en klagers zijn.

  7. Wat een onzin om spelplezier weg te nemen van kinderen.
    Wat kan een schommel in vogelnest overlast veroorzaken.
    Mijn dochter heeft deze speeltuin ontdekt.
    Totaal niet in de buurt, maar we komen er wel.
    Dus gewoon laten voor onze kinderen.

  8. Heb ik de gemeente gevraagd, Ilse
    Bij de nieuwe inrichting van de speeltuin langs de Hopper.
    Maar helaas, de ontwerpen liggen al klaar.
    Dus veel te weinig keuze en is de gemeente slecht op de hoogte waar behoefte aan is in de wijk.

  9. Oh wel jammer, vooral omdat in de Wiel-speeltuin alleen maar twee schommels en een wip staan (totaal kunnen er 4 kinderen spelen)
    We missen onze glijbaan zo erg.
    Nu moeten we inderdaad allemaal naar de Boslaan-speeltuin en is daar groot en klein.
    Misschien hebben jullie nog een glijbaantje over?
    Voor in de Wiel?

  10. Lekkere oplossing, nu kunnen de kleine kinderen (onder wie mijn zoontjes van 4 en 5) er niet meer mee spelen.
    Dingen weghalen van kleine kinderen.
    Straks gaat de jeugd toch andere dingen zoeken, kabelbaan speelhuis o.i.d., gaan jullie die dan ook weghalen????
    Betere oplossing zou zijn, oplossing zoeken voor de verveling van de jeugd. Maak een leuke hangplek op een plek waar ze geen overlast kunnen veroorzaken, of zorg voor meer toezicht op plekken waar ze “hangen”.
    Evt. jeugdhonk met evt. vrijwilligers, of andere oplossing, maar niet dingen weghalen waar kleine kinderen graag mee spelen. De kleine kids hebben nu pech en probleem van de jeugd gaat zich niet oplossen, maar ws gewoon verplaatsen.

  11. ??? (…), ik als direct omwonende ervaar totaal géén overlast en heb ook van niemand iets gehoord dat er overlast zou zijn ???

    Ik ben toch wel benieuwd wie hier overlast van heeft en in welke mate …

Plaats een reactie

*=Verplicht veld