Oishi Fusion

Gemeente Sliedrecht geeft korting én kans op gratis groen dak

SLIEDRECHT – Wie van plan is een groen dak aan te leggen, kan rekenen op steun van de gemeente Sliedrecht. Met
een speciale actie geeft de gemeente dakinspecties cadeau én een korting van € 25,– per m2 op de aanleg van een groen dak. Bovendien maak je als inwoner kans op een gratis groen dak.

Een groen dak is een plat dak bedekt met (sedum)plantjes. “Met de groendakactie willen we bijdragen aan een groener en duurzamer dorp”, zegt wethouder Ton Spek. “We doen dit onder de noemer van ‘Operatie Steenbreek’.(Foto via gemeente Sliedrecht)

Voor de groendakactie werkt de gemeente samen met de Groendakcoach. Met een dakinspectie kijkt de Groendakcoach of het dak geschikt is. Daarna volgt een definitieve offerte en bij akkoord de aanleg van het groendak.

Gratis groendak
De gemeente betaalt voor de eerste twintig deelnemers de dakinspectie. Als het dak geschikt is en de offerte akkoord, betaalt u een speciale actieprijs van € 32,– per vierkante meter voor de aanleg van het groen dak. Dat betekent een korting van € 25,– op de normale prijs. De actieprijs geldt voor maximaal tien vierkante meter per deelnemer. Spek: “Onder alle deelnemers verloten we ook nog eens tien vierkante meter groendak gratis. We hopen dat veel inwoners met deze actie het jaar groen en duurzaam starten!”

Groot voorstander
De gemeente en hun wethouder Duurzaamheid zijn een groot voorstander van groen. Een dak bedekt met (sedum)plantjes biedt volgens hen veel voordelen voor mens en milieu. Wethouder Ton Spek (CDA) van Duurzaamheid: “Een groen dak isoleert en neemt fijnstof en CO2 op. Ook houden de plantjes regenwater langer vast, zodat het riool bij hoosbuien minder wordt belast. Daarnaast trekken de plantjes vogels, bijen, vlinders en  nuttige insecten aan. Goed dus voor de biodiversiteit. En natuurlijk ziet zo’n groen dak er ook gewoon mooi uit.”

Meedoen
Kijk voor de voorwaarden van de actie en om mee te doen hier online. De Groendakcoach verrekent de korting van de gemeente direct in de prijs. Subsidie aanvragen bij de gemeente is dus niet nodig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld