Gemeente geeft antwoord op ‘waarom-vraag’, die leeft onder inwoners

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht is woensdag 1 september 2021 begonnen met het antwoord geven op een ‘waarom-vraag’. Vragen waar menige inwoner graag een uitleg over ziet. Neem nu de verschillende wegopbrekingen in het dorp, waaraan wordt gewerkt. Waarom wordt er op zoveel plaatsen tegelijk aan de weg gewerkt? 

De gemeente Sliedrecht zegt dat deze vraag vaak wordt gesteld. “Het afgelopen jaar hebben we als gevolg van de coronapandemie onze planning moeten aanpassen. Werkzaamheden konden niet altijd zo worden uitgevoerd, zoals ze vooraf waren gepland. Het achterstallig onderhoud aan de riolering en het reguliere werk dat gepland stond kan echter niet langer worden uitgesteld. Daarom gaan nu meerdere projecten in dezelfde periode van start. Wij begrijpen dat dit voor de inwoner vervelend is”, schrijft de gemeente. 

Nieuwe projecten
Inmiddels zijn de aannemers druk bezig op onder meer de Stationsweg en Thorbeckelaan. Deze maand wordt volgens de gemeente Sliedrecht begonnen aan twee nieuwe projecten, namelijk Rivierenbuurt-Zuid en P.C. Hooftlaan. De wijken Rivierenbuurt-Zuid en de P.C. Hooftlaan krijgen allebei een flinke onderhoudsbeurt. De werkzaamheden aan de Rivierenbuurt-zuid starten maandag 6 september 2021. De werkzaamheden aan de P.C. Hooftlaan beginnen maandag 13 september 2021. “Na de herinrichting voldoen deze wijken weer aan de eisen en wensen van deze tijd. Bewoners zijn vooraf betrokken bij de projecten. Zij konden hun wensen aangeven en zijn inmiddels geïnformeerd over de werkzaamheden”, aldus de gemeente Sliedrecht.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden worden de straten in fases opgebroken. Het autoverkeer heeft dan tijdelijk geen doorgang. De woningen blijven met loopschotten te allen tijde te voet bereikbaar. Ook worden er omleidingsroutes ingesteld. Voor fietsers en voetgangers, anders dan bestemmingsverkeer, is er gedurende de werkzaamheden een algemene omleiding. Alle werkzaamheden zijn volgens de gemeente afgestemd met de hulpdiensten en die hebben bij calamiteiten te allen tijde doorgang.

3 gedachten over “Gemeente geeft antwoord op ‘waarom-vraag’, die leeft onder inwoners”

  1. Bij alles wat is gezegd vergeten we hier het positieve namelijk de opmerking:
    ‘De gemeente Sliedrecht is woensdag 1 september 2021 begonnen met het antwoord geven op een ‘waarom-vraag’. Vragen waar menige inwoner graag een uitleg over ziet.’.

    Betekent dat echt dat we alles mogen vragen en dat we daar, elke week, een eerlijk antwoord op krijgen?? Zou fantastisch zijn en, naar mijn mening, eigenlijk normaal. Beetje laat, zo tegen de verkiezingen maar beter laat dan nooit.

    Kunnen we onze vragen die de afgelopen jaren zijn gesteld en waarop geen antwoord is gegeven nu gewoon indienen Peter? Gewoon duidelijke vragen waarop men dan duidelijk kan antwoorden. Zo ja, dan kunnen we aan de slag. Misschien een aparte site binnen Sliedrecht24 die altijd direct oproepbaar is?

  2. Met de riolering was in beginsel niets mis, maar we moesten zo nodig ook nog duurzaam gaan poepen. Resumerend: deze ronduit infantiele ‘uitleg’ bagatelliseert wederom de situatie/omstandigheden en daarbij tevens de kritiek/kennis die duidelijk is onder het -helaas te weinig- aantal betrokken en ingelezen inwoners welke weten van de hoed en de rand. Inmiddels staat welhaast geen enkele gemeente in Nederland nog positief in het ‘van het gas af’ verhaal. Dat hoeft ook niet, daar Brussel in februari dit jaar heeft geconcludeerd dat gas toch niet ‘zo slecht’ is voor het klimaat dan aanvankelijk werd verondersteld(!). Duitsland bijvoorbeeld gaat daarom ook door met subsidies verstrekken voor huishoudens welke aan het gas gaan! Er zijn in Nederland weliswaar nieuwe ‘proeftuinen’ (wat een mooi klinkend woord nietwaar om dit in ‘ons’ dorp vooral voor HVC nuttig geacht verdienmodel door te drammen), maar daar is ‘van het gas af’ niet meer de pré. De bestuurlijke eenheidsworst op het gemeentehuis wil blijkbaar niets weten van dit voortschrijdend inzicht en gaat stoïcijns door met het ons door de strot proppen van dit warmtenet op basis van impulsieve -of meer waarschijnlijk- opportunistische drijfveren. Wellicht kan Peter Donk eens het voor en door de gemeentelijke bestuurslieden bepaalde belang ervan gaan onderzoeken…? De brave burger op Sliedrecht- Oost schiet er dan ook niets mee op, maar krijgt dan wel alle ongemakken en verplicht een investering in het ‘verduurzamen’ van hun woning in de schoenen geschoven.

  3. Ik mis nog steeds glasvezel.
    Zeer gemiste kans!
    Alles gaat zowat open.
    Leg die kabel erbij…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld