Gemeente gaat tientallen bomen kappen en vervangen

SLIEDRECHT – Er worden 27 ‘houtopstanden’, zoals de gemeente Sliedrecht ze noemt, binnenkort geveld. De reden is volgens de gemeente dat ze dood zijn of in een slechte tot matige conditie verkeren. Woensdag 10 oktober 2018 maakt de gemeente ook bekend dat er nieuwe bomen voor in de plaats komen. 

Bijna dertig bomen worden verwijderd. Het is niet duidelijk waardoor de bomen het loodje leggen of waardoor ze ziek zijn. Komt dat door de verkeerde grond of is het luchtverontreiniging? De oorzaak geeft de gemeente niet. Feit is dat veel bomen in Sliedrecht niet oud worden. 

De bomen staan aan het Stationsplein, Goeman Borgesiusweg, Ambachtsweer, Dorlandsweer, Reinenweer, Prickwaert, Deltalaan, A.W. de Landgraafstraat, P.A. de Genestetstraat, Prof Lorentzlaan, Prof Kamerlingh Onneslaan, Burg. Feitsmapark, Thorbeckelaan, Boslaan, Rivierdijk, Valhof, De Horst, IJsbaan en Boog. 

2 gedachten over “Gemeente gaat tientallen bomen kappen en vervangen”

  1. Is er ook zoiets als een second opinie voor zoiets om deze bomen te laten nakijken.
    Door een onafhankelijk bomen bedrijf of ze een goede diagnose hebben gesteld want ik krijg hier een onderbuik gevoel van !!

  2. Waarom direct alles kappen? Alleen de bomen die op omwaaien staan is toch ook mogelijk? Besteedt deze kosten aan mooie(re) en meer bloembakken in de gemeente! Lijkt mij sterk dat deze bomen allemaal ziek zijn!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld