Gemeente en buurtbewoners bereiken compromis 

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht en bewoners van de Weresteijn bereikten donderdagavond 1 februari 2018 een compromis. Dat gebeurde tijdens een inloopavond in een gebouw aan de Maaslaan 10. De gemeente organiseerde de bijeenkomst, omdat er onenigheid was ontstaan over de wijze van herbestrating in de wijk. De inloopavond was bedoeld voor bewoners van de Weresteijn, die wonen op de huisnummers 18 t/m 32 en 38 t/m 48.

Zo’n 15 tot 20 bewoners kwamen op de bijeenkomst af. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Naast de bewoners van de Weresteijn waren aanwezig: wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) van Wonen en Verkeer en vier medewerkers van de gemeente Sliedrecht; Hans Appeldooren, Jan Dijkstra, Jan Geert Kruidhof en Gerard van Wijgerden.

‘Sfeer weg’
De bewoners waren het eens met de noodzakelijke ophoging, maar met de toegepaste bestrating en nevenwerkzaamheden duidelijk niet. Het grootste struikelblok vormden de geplande paaltjes, die het plein volledig voor autoverkeer zouden afsluiten. Bewoners gaven aan dat (lang) parkeren van auto’s nooit een probleem is geweest. “Zodra we zien, dat een auto langer dan gebruikelijk staat geparkeerd, wordt de eigenaar erop aangesproken.” Andere reacties van bewoners waren: “Jammer dat er alleen maar grijze stoeptegels zijn toegepast, het ziet er saai uit, de sfeer is weg, het lijkt nu op een schoolplein. De oude situatie was aangenaam en het had eigenlijk zo moeten blijven …” De medewerkers van de gemeente gaven toe dat de communicatie wat beter had gekund, maar organisatorisch was de situatie volgens hen zodanig dat het project ter plekke snel(ler) ter hand is genomen.

Tevreden
Tijdens een korte pauze was er overleg tussen de vier medewerkers van de gemeente en wethouder Dijkstra. Dat leidde tot een voor beide partijen aanvaardbaar compromis. De paaltjes worden vooralsnog niet geplaatst. De recent toegepaste bestrating terugbrengen in de oude vorm, driehoek met meerdere soorten steen, is geen optie. Het brengt een te hoog kostenplaatje met zich mee. Er worden twee zogenoemde pianobanken geplaatst, deze staan o.a. ook langs de Adriaan Volkersingel. Aan de zijkant van het woonhuis op nummer 18 zal een wisselhek worden geplaatst. Dit om te voorkomen dat fietsen/scooters het plein met (te) hoge snelheid benaderen. Hoe de gemeente ook ‘aandrong’ op de mogelijkheid om op kleine of iets grotere schaal groen in te passen, uiteindelijk zal aan de wens van de bewoners worden voldaan om hier in zijn geheel van af te zien. Ook over het terugplaatsen van een knikkertegel waren de aanwezigen het gauw eens. Zo ging iedereen na een bak koffie tevreden naar huis. Een kwestie van geven en nemen, in dit geval op kleine schaal groot in (samen) doen, maar zonder groen …

1 gedachte over “Gemeente en buurtbewoners bereiken compromis ”

  1. Goed dat bewoners nu eens mogen ‘meedenken’ over de bestrating en groen in hun wijk cq straat!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld