Gemeente doet mee aan het Nationaal Boomspiegelfeest

SLIEDRECHT – De allereerste editie van het Nationaal Boomspiegelfeest is zaterdag 9 oktober 2021. Mensen in heel het land leggen dan tuintjes aan in de kale grond rond een boom. Ook in Sliedrecht kunnen inwoners meedoen.

Een groene boomspiegel ziet er kleurig en gezellig uit en zorgt voor meer biodiversiteit. Bewoners voelen zich daardoor ook meer betrokken bij hun buurt. Dat doen ze alleen of bijvoorbeeld met een hele straat, in samenwerking met een buurthuis of school.

In Sliedrecht gaat de gemeente in samenwerking met NME-centrum De Hooizolder en Sliedrecht Groen boomspiegels beplanten aan de Stationsweg. Inwoners van de Stationsweg kunnen de boomspiegel voor eigen deur adopteren. Meerdere boomspiegels in de straat mag natuurlijk ook! Alle bewoners van de Stationsweg krijgen daarover een brief in de bus.

Aanmelden
Wie zich aanmeldt, krijgt op zaterdag plantjes en bollen en eventueel hulp met het beplanten en gereedschap. De bewoner die de boomspiegel(s) heeft geadopteerd, zorgt daarna zelf voor het beheer: water geven, af en toe wat onkruid wieden en wat compost toevoegen. Het Nationaal Boomspiegelfeest is een campagne van Stichting Guerrilla Gardeners. Stichting Steenbreek is partner van het Nationaal Boomspiegelfeest. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld