Geld al voor 17 struikelstenen binnen

SLIEDRECHT – Er is inmiddels voldoende geld in kas om 17 struikelstenen aan te schaffen. Dat bericht de lokale partij PRO Sliedrecht in hun nieuwsbrief van oktober ‘PRO Nieuws’. Er is een werkgroep voor opgericht. 

Met vertegenwoordigers van de Dijksynagoge, Anja van der Starre (Merwedegijzelaars) en Wim van den Heerik (historische informatie) is vanuit de fractie PRO Sliedrecht (Gerrit Venis) en PRO-lid Maria Stam het plan ter hand genomen. De werkgroep onderzoekt of er mogelijkheden zijn om in Sliedrecht op de plaatsen waar 18 joodse medeburgers, een Sliedrechtse mevrouw die joden onderdak bood en dat – wegens verraad – met de dood moest bekopen en bij de adressen waar de 11 overleden Sliedrechtse Merwedegijzelaars woonden op het moment van de razzia op 16 mei 1944, zogeheten struikelstenen aan te brengen. 

Stichting?
Het initiatief werd ondernomen vanuit PRO Sliedrecht, maar om volgens de partij ‘een einde te maken aan alle discussie’ wordt er mogelijk een stichting opgericht die zich met de struikelstenen gaat bezighouden. Een aantal mensen binnen de lokale partij vond het initiatief namelijk geen taak voor de politiek. Meer voor een 4/5 Mei Comité en waren bang dat er geld aan de strijkstok zou blijven hangen. “PRO Sliedrecht wordt er geen cent beter van; sterker nog het bestuur van PRO heeft besloten de kosten van deze zakelijke rekening voor rekening van PRO te nemen, zodat wat er binnenkomt uitsluitend en alleen aan het project ten goede komt.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld