Geknokt, gestreden en toch niet naar finale

SLIEDRECHT – Sliedrecht Sport gaat niet door naar de play-off finale van het landskampioenschap. In een stampvolle sporthal De Stoep wonnen de Dames 1 van Sliedrecht Sport zaterdagavond 9 april 2016 de beslissende wedstrijd in de kampioenspoule van Eurosped TopVolleybal Twente (TVT) uit Almelo met 3-2. Maar dat leverde geen finale plaats op.

Het was de laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Een topseizoen voor de Baggerdames! Er moesten 5 sets worden gespeeld, maar een finale om de landstitel zat er dit seizoen niet in. (Foto uit Youtube Sliedrecht Sport TV)

Sliedrecht Sport kon in de finale staan tegen VC Sneek, dat zaterdagavond met 3-0 won van VC Zwolle. Maar het liep in de 4e set anders. De hele wedstrijd werd rekening gehouden met de stand van Alterno in Apeldoorn tegen Set-Up’65, want daar zat nog een bedreiging tenslotte. Door de stand in Sliedrecht ging Set-Up’65 uit Ootmarsum nu naar de play-off finale tegen VC Sneek.

Stevig tegenaan
De wedstrijd begon iets later, omdat de Heren 1 langer doorspeelden. De eerste set was meteen spannend. Vanavond kon het erop of eronder worden tenslotte. De gasten uit Twente speelden de benen uit het lijf, maar bleken met de Sliedrecht Dames aan elkaar gewaagd. Toch verloor Sliedrecht Sport nipt de eerste set met 23-25. Zou de tweede set nieuwe kansen bieden? Jawel! De dames van Sliedrecht Sport waren voldoende opgeladen om er stevig tegen aan te gaan en dat resulteerde in winst: 25-19, stand 1-1.

Spannend
Een aanvallend sterk damesteam van Sliedrecht Sport voelde dat er een revanche in zat en knokte zich door de 3e set. Met een stand van 25-16 werd ook deze match op naam van Sliedrecht Sport gezet. Nu ging het er om spannen. Sliedrecht Sport pakte ook nu weer voorsprong en bleef de sterke partij ten opzichte van Eurosped TVT al werd het in de vierde set richting het twintigtal weer spannend gemaakt. De ploegen gingen gelijk op en de spanning was om te snijden. Dat leidde in de 4e set tot setpoint met eindstand 23-25.

Over en uit
Dames 1 van Sliedrecht Sport gaan niet door voor het landskampioenschap. Dat was duidelijk na de 4e set en de stemming was weg na het uit handen geven van de finale plaats. “Het is doodstil in sporthal De Stoep”, twitterde Sliedrecht Sport. De 5e set deed er niet meer toe en mogelijk was de motivatie was er dus niet. Toch wonnen ‘onze’ dames de 5e set nog met 15-10. Eén set te laat…