Geen Hoofdklasse voor eerste elftal v.v. Sliedrecht

BARNEVELD / SLIEDRECHT – Het is het eerste elftal van v.v. Sliedrecht niet gelukt om na het bekersucces van vorige week ook de finalewedstrijd voor promotie te winnen. Zaterdag 15 juni 2019 werd op neutraal terrein van SDV Barneveld in de verlenging met 3-1 verloren van DETO Twenterand uit Vriezenveen.

Sjoerd v.d. Waal in duel. Hij speelde voor Sliedrecht zijn laatste wedstrijd. (Foto Patrick Leeflang Fotografie via Joop Hartog)

Sliedrecht had een pittige week achter de rug en speelde de 3e zware finalewedstrijd in acht dagen, waarvan die van vorige week met een extra verlenging. Toch zag de start er veelbelovend uit. Alhoewel de tegenstander heel veel mensen achter de bal hield en probeerde met snelle tegenstoten succes te boeken kwam Sliedrecht na een kwartier op 0-1 via een kopbal van Chris Boom. De fysiek sterke tegenstander moest in die fase alle zeilen bijzetten, maar Sliedrecht kon niet doordrukken.

Tekst gaat verder onder tweet.

Zuiverheid ontbrak
Onnodig balverlies op het middenveld was na een half uur de inleiding    tot de gelijkmaker door Kevin Peppels (1-1). Nog voor rust kreeg op aanwijzing van de assistent scheidsrechter DETO een strafschop die door Coplan Soumaoro naast werd geschoten. Sliedrecht kwam hiermee goed weg en kreeg zelf nog een paar mogelijkheden om weer uit te lopen, maar de zuiverheid ontbrak.

Rode kaart
In de tweede helft kreeg Sliedrecht moeilijk vat op de fysieke acties van DETO en de snelle tegenstoten bleven steeds gevaarlijk. Een bal op de paal en enkele reddingen van keeper Donatz voorkwamen in die fase een achterstand. Praktisch in het laatste fluitsignaal kreeg Akram Chentouf voor een schijnbaar niet al te zware overtreding direct een rode kaart en moest Sliedrecht nog twee maal een kwartier verlengen met 10 man. Na 10 minuten bezorgde Lesley Nahrwold zijn ploeg de 2-1 voorsprong na weer een messcherpe tegenstoot. Een laatste krachtsinspanning van Sliedrecht mocht niet baten, de pijp was leeg bij Sliedrecht en vijf minuten voor tijd kwam de genadeslag toen Kevin Aman met een harde volley 3-1 scoorde.

Goed seizoen
Een mooi en goed seizoen is afgesloten, met een periodetitel, een tweede plaats op de ranglijst en de kampioen van de KNVB districtsbeker. Volgend seizoen weer gewoon in de 1e klasse met hopelijk verschillende mooie streekderby’s.