Geen herdenkingsconcert in Grote Kerk

SLIEDRECHT – In tegenstelling tot wat eerder is gecommuniceerd door de Stichting 4 en 5 Mei Sliedrecht is er woensdag 4 mei 2016 geen herdenkingsconcert in de Grote Kerk na afloop van de herdenkingsplechtigheid. Ook kan er geen kopje koffie op deze plaats worden genuttigd.

Deze dag herdenken we volgens traditie de oorlogsslachtoffers.

Programma
Hoe ziet het programma eruit in Sliedrecht? We zetten het even kort op een rij: 

  • 18.00 uur: Vlag gaat halfstok, als teken van rouw (tot zonsondergang 21.10 uur).
  • 19.20 uur: Verzamelen bij raadhuis voor stille tocht naar monument Stationsweg
  • 19.43 uur: Vertrek stille tocht
  • 20.00 uur: 2 minuten stilte, Last Post en zingen 2 coupletten van het Wilhelmus

 

Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) zal de aanwezigen toespreken tijdens de herdenkingsceremonie. Enkele scholieren houden een voordracht. Ook spreekt een lid van de Stichting Dijksynagoge. Aanwezigen krijgen tijdens de herdenking de gelegenheid om een krans of bloemen te leggen bij het oorlogsmonument. De muziekvereniging Crescendo verzorgt de muziek. De organisatie van de Dodenherdenking is in handen van de Stichting Comité 4 en 5 mei.

2 gedachten over “Geen herdenkingsconcert in Grote Kerk”

  1. Geen concert na afloop: Dat kan voorkomen.
    Maar wat niet mag voorkomen, is dat voor het afgelasten van deze activiteit geen motief wordt gegeven. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn?

  2. Geen boottocht met 5 mei, geen talentenjacht, geen herdenkingsconcert en hoe is met vuurwerk, nu er in de Biesbosch broedende visarenden zijn.. gaan ze daar niet van schrikken?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld